Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden: Ελπίζει να λύσει το πρόβλημα του πληθωρισμού και μοιράζει κάρτες έκπτωσης φυσικού αερίου

Biden: Ελπίζει να λύσει το πρόβλημα του πληθωρισμού και μοιράζει κάρτες έκπτωσης φυσικού αερίου
Η κάρτα φυσικού αερίου έρχεται αφότου ο Λευκός Οίκος έχει λάβει μια σειρά αποτυχημένων ενεργειών για να προσπαθήσει να μειώσει την τιμή των καυσίμων.

Ενώ η κυβέρνηση Biden και οι Δημοκρατικοί του Κογκρέσου προσπαθούν να κατηγορήσουν τον πληθωρισμό σε οποιονδήποτε εκτός από αυτούς πριν από την ενδιάμεση θητεία, ένα σχέδιο με τη μορφή καρτών έκπτωσης καυσίμων έχει ήδη εκτροχιαστεί λόγω της συνεχιζόμενης έλλειψης chip, σύμφωνα με την Washington Post.
Ορισμένοι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου εξέφρασαν επίσης την ανησυχία ότι δεν θα υπήρχε τρόπος να αποτραπούν οι άνθρωποι από το να χρησιμοποιούν τις κάρτες για αγορές εκτός της βενζίνης.
Εν τω μεταξύ, συνεργάτες του Biden ερευνούν εάν μπορεί να επικαλεστεί τον νόμο για την άμυνα για να μεταφέρει περισσότερο ντίζελ και ραφιναρισμένα προϊόντα σε περίπτωση τοπικών ελλείψεων σε όλη τη χώρα, είπαν δύο άτομα στην Post, ενώ μια άλλη πρόταση ήταν να ενθαρρύνει τους κυβερνήτες των πολιτειών να μειώσουν ή παραιτηθούν από τους φόρους αερίου.

Ο Λευκός Οίκος απελευθερώνει πετρέλαιο από το στρατηγικό απόθεμα

Η ατυχής παρουσίαση της κάρτας φυσικού αερίου έρχεται αφότου ο Λευκός Οίκος έχει λάβει μια σειρά αποτυχημένων ενεργειών για να προσπαθήσει να μειώσει την τιμή των καυσίμων, από την απελευθέρωση ιστορικής ποσότητας πετρελαίου από το στρατηγικό απόθεμα πετρελαίου της χώρας.
Ο Πρόεδρος Trump προσπάθησε να συμπληρώσει το απόθεμα αυτό, μόνο για να καταρριφθεί από τους Δημοκρατικούς του Κογκρέσου και να απειλήσει να χτυπήσει τις εταιρείες πετρελαίου με απροσδόκητους φόρους.

Στα 5 δολάρια το γαλόνι

Εν τω μεταξύ, η μέση τιμή της βενζίνης ανέβηκε σε εθνικό επίπεδο πάνω από τα 5 δολάρια ανά γαλόνι για πρώτη φορά το περασμένο Σαββατοκύριακο, γεγονός που - σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση - δημιουργεί εκτεταμένη απογοήτευση στους ψηφοφόρους.
Αυτό, σημειώνει η Post, «αυξάνει την πιθανότητα οι ψηφοφόροι να τιμωρήσουν τους Δημοκρατικούς αυτό το φθινόπωρο και να δώσουν στους Ρεπουμπλικάνους τον έλεγχο τουλάχιστον μιας βουλής του Κογκρέσου το επόμενο έτος».
Την Τετάρτη 15 Ιούνιου, ο Biden είπε ότι «κάνει ό,τι περνάει από το χέρι μου για να αμβλύνει την αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου του Putin», επαναλαμβάνοντας το σημείο συζήτησης του κόμματος ότι η μείωση του πληθωρισμού - που ξεκίνησε αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, είναι λάθος του Ρώσου προέδρου για την εισβολή στην Ουκρανία.
«Θα εργαστούμε για να μειώσουμε τις τιμές του φυσικού αερίου και των τροφίμων. Μπορούμε να εξοικονομήσουμε χρήματα και άλλα είδη των οικογενειών», πρόσθεσε ο Biden.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης