Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scholz (Γερμανία): «Είναι απαραίτητο» να μιλήσουμε με τον Putin

Scholz (Γερμανία): «Είναι απαραίτητο» να μιλήσουμε με τον Putin
Απευθυνόμενος στο Κρεμλίνο ο Scholz δήλωσε: «Πρέπει να αποσύρετε τα στρατεύματά σας και πρέπει να βρείτε μια συμφωνία με την Ουκρανία, η οποία είναι αποδεκτή και ορθή για τον λαό της Ουκρανίας»

Ο Γερμανός καγκελάριος Scholz δήλωσε ότι είναι αναγκαία η διατήρηση της επικοινωνίας με τον Ρώσο πρόεδρο Putin, ακόμη και όταν η Μόσχα συνεχίζει τον πόλεμο που έχει εξαπολύσει στην Ουκρανία.
«Είναι απολύτως απαραίτητο να μιλήσουμε με τον Putin και θα συνεχίσω να το κάνω, όπως θα κάνει και ο Γάλλος πρόεδρος», τόνισε ο Scholz σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa.
Ηγέτες δυτικών χωρών συνεχίζουν τις διπλωματικές τους προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου που ξεκίνησε η Ρωσία στις 24 Φεβρουαρίου.
Οι δηλώσεις του Scholz έγιναν την επομένη μετά την επιστροφή του από το Κίεβο, την ουκρανική πρωτεύουσα την οποία επισκέφθηκε μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο, τον Ιταλό πρωθυπουργό και τον Ρουμάνο πρόεδρο.
«Σημαντικό να γίνει κατανοητό ότι η Ρωσία δεν υπαγορεύει τους όρους ειρήνης»
«Όταν μιλάω στον Putin, λέω, για παράδειγμα, τα ίδια πράγματα που λέω και σε σας», τόνισε ο Γερμανός καγκελάριος, λέγοντας ότι είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό ότι η Ρωσία δεν υπαγορεύει τους όρους ειρήνης με την Ουκρανία.
Ο Scholz είπε ότι θα έλεγε στον Putin ότι κάνει λάθος «αν πραγματικά πιστεύει ότι θα ληστέψει κάποια τμήματα γης και μετά θα ελπίζει ότι οι καιροί θα αλλάξουν και όλα θα επιστρέψουν στην κανονικότητα».
Απευθυνόμενος στο Κρεμλίνο ο Scholz δήλωσε: «Πρέπει να αποσύρετε τα στρατεύματά σας και πρέπει να βρείτε μια συμφωνία με την Ουκρανία, η οποία είναι αποδεκτή και ορθή για τον λαό της Ουκρανίας».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης