Τελευταία Νέα
Διεθνή

Summers (πρ. ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Fed και αγορά υποτιμούν τη σοβαρότητα της κατάστασης - Δεν θα πέσει ο πληθωρισμός χωρίς αύξηση ανεργίας

Summers (πρ. ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Fed και αγορά υποτιμούν τη σοβαρότητα της κατάστασης - Δεν θα πέσει ο πληθωρισμός χωρίς αύξηση ανεργίας
Δεν θα υπάρξει επιστροφή του πληθωρισμού στην κανονικότητα χωρίς μια σημαντική αύξηση της ανεργίας κατά περίπου 2 ποσοστιαίες μονάδες ή περισσότερο, είπε ο Summers
Σχετικά Άρθρα

O πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, επί κυβερνήσεων Clinton και Obama, Larry Summers, εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά των οικονομικών προβλέψεων της Fed, λέγοντας ότι το ποσοστό της ανεργίας θα πρέπει να αυξηθεί πολύ περισσότερο από ότι αναμένει η κεντρική τράπεζα για να περιοριστεί ο πληθωρισμός.
«Συνεχίζω να πιστεύω ότι η Fed και το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς υποτιμούν τη σοβαρότητα της κατάστασης» τόνισε ο Summers μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg.
Οι αξιωματούχοι της Fed, στις προβλέψεις τους για την αμερικανική οικονομία που δημοσίευσαν την Τετάρτη, 15/7, αναμένουν ότι ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει από πάνω από 6% σήμερα σε κάτω από 3% την επόμενη χρονιά και κοντά στο 2% το 2024.
Επίσης διατύπωσαν την εκτίμηση ότι η ανεργία θα ανέλθει στο 4,1% το 2024 από 3,6% τον Μάιο.
Ο Summers υπογράμμισε ότι ενώ οι τελευταίες εκτιμήσεις συνιστούν μια «επική» αντιστροφή σε σχέση με τις προβλέψεις που είχε διατυπώσει η Fed τον Μάρτιο, εξακολουθούν να δείχνουν ως αισιόδοξο σενάριο παρά ως βασικό σενάριο.
«Μια πιο σωστή εκτίμηση είναι ότι δεν θα υπάρξει επιστροφή του πληθωρισμού στην κανονικότητα χωρίς μια σημαντική αύξηση της ανεργίας κατά περίπου 2 ποσοστιαίες μονάδες ή περισσότερο» υπογράμμισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης