Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Η Δύση δεν «γονάτισε» τη Ρωσία - Οι κυρώσεις θα κοστίσουν 400 δισ. στην Ε.Ε. - Θα επιτευχθούν όλοι οι στόχοι στην Ουκρανία

Putin: Η Δύση δεν «γονάτισε» τη Ρωσία - Οι κυρώσεις θα κοστίσουν 400 δισ. στην Ε.Ε. - Θα επιτευχθούν όλοι οι στόχοι στην Ουκρανία
Ο οικονομικός πόλεμος κατά της Ρωσίας, ήταν εξαρχής καταδικασμένος σε αποτυχία, διαμήνυσε ο Ρώσος πρόεδρος
Σχετικά Άρθρα
Η Δύση απέτυχε να «γονατίσει» τη Ρωσία, διαμήνυσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin από το βήμα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, η οποία ξεκίνησε με καθυστέρηση λόγω κυβερνοεπίθεσης.
Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι το οικονομικό blitzkrieg που εξαπέλυσαν ΗΠΑ και Ε.Ε. εναντίον της Μόσχας για την εισβολή στην Ουκρανία, ήταν εξαρχής καταδικασμένο σε αποτυχία.
«Oι κυρώσεις είναι πιο επιβλαβείς για όσους τις επιβάλλουν.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να χάσει περισσότερα από 400 δισεκατομμύρια δολάρια λόγω των κυρώσεων στη Ρωσία.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η ΕΕ έχει χάσει κάθε αξιοπιστία και «χορεύει στον ρυθμό άλλων».
Ο πληθωρισμός αυξάνεται στις χώρες της Ε.Ε. όπως και η ανισότητα, ενώ τα πραγματικά συμφέροντα των ανθρώπων στην Ευρώπη παραγκωνίζονται», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.
Ο Putin κατηγόρησε τη Δύση ότι σκέφτεται την επιβολή κυρώσεων όχι μόνο στη Ρωσία, αλλά σε οποιαδήποτε χώρα είναι εκτός γραμμής.

«Οι ΗΠΑ προσπαθούν να απομονώσουν τις λάθος χώρες»

Στρέφοντας τα βέλη του κατά των ΗΠΑ, o πρόεδρος Putin κατήγγειλε ότι προσποιούνται πως δεν παρατηρούν ότι υπάρχουν και άλλα κέντρα ισχύος στον κόσμο.
«Τα δυτικά έθνη εξακολουθούν να σκέφτονται με τους όρους του περασμένου αιώνα - αντιμετωπίζοντας άλλα κράτη ως αποικίες.
Προσπαθούν να απομονώσουν ή να ακυρώσουν τα «λάθος» κράτη», τόνισε.

Οι ΗΠΑ βλέπουν τον εαυτό τους ως αγγελιοφόρο του Θεού στη Γη, ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η Ρωσία μπορεί να αυξήσει τις εξαγωγές σιτηρών»

Αναφερόμενος στους φόβους για μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση που προκλήθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Putin ισχυρίζεται ότι η Ρωσία είναι σε θέση να αυξήσει σημαντικά τις εξαγωγές της σε σιτηρά και λιπάσματα, όπως μεταδίδει το BBC.
Μόνο οι εξαγωγές σιτηρών θα μπορούσαν να αυξηθούν σε περίπου 50 εκατομμύρια τόνους, τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.
Σημειώνεται ότι η Ουκρανία είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς σιτηρών στον κόσμο μαζί με τη Ρωσία, αλλά δεν μπόρεσε να στείλει προμήθειες στο εξωτερικό λόγω του αποκλεισμού των λιμανιών της.

«Δεν θα απομονωθούμε»

Ο Putin ξεκαθάρισε ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να «διαλέξει τον δρόμο της αυτοαπομόνωσης», παρά την επιθυμία της Δύσης και ότι υπάρχουν τόσες πολλές χώρες που θέλουν να συνεργαστούν με τη Ρωσία, τις οποίες δεν πρόκειται να κατονομάσει, αλλά αποτελούν ένα «συντριπτικό αριθμό στον πλανήτη».

H Ρωσία θα αναπτυχθεί ως μια ανοιχτή οικονομία και δεν θα προχωρήσει ποτέ στον δρόμο προς την απομόνωση, παρά τις άνευ προηγουμένου κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τη Δύση μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία, τόνισε ο Putin.
Και πρόσθεσει ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να συναλλάσσεται με δυτικές εταιρείες και ότι ελπίζει ότι οι ροές φυσικού αερίου θα αυξηθούν μέσω νέων διαδρομών.
Η Ρωσία θα συνεχίσει να επεκτείνει την οικονομική συνεργασία «με όσους το επιθυμούν», τόνισε.

«Δύσκολη αλλά αναγκαστική η απόφαση για την ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία»

Η απόφαση της Ρωσίας να ξεκινήσει την «ειδική στρατιωτική της επιχείρηση» - όπως αποκαλεί το Κρεμλίνο την εισβολή στην Ουκρανία - ήταν δύσκολη αλλά αναγκαστική, εξήγησε ο Ρώσος πρόεδρος.
O Putun ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις υπερασπίζονται τα δικαιώματα της χώρας για ασφάλεια και ότι η επιχείρηση έχει σκοπό να υπερασπιστεί τον λαό του Ντονμπάς, ο οποίος όπως ισχυρίστηκε έχει πέσει θύμα γενοκτονίας.
Όλοι οι στόχοι της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» της Ρωσίας θα εκπληρωθούν, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι αυτό, πρόσθεσε ο Putin.
putin_1.jpg

Κάλεσμα για επενδύσεις – Τεράστιο δυναμικό η Ρωσία

Τέλος, ο πρόεδρος της Ρωσίας εκφώνησε ένα… ύμνο στην ελεύθερη οικονομία και τις ανοιχτές αγορές, προαναγγέλλοντας την κατάργηση αρκετών ελέγχων και περιορισμών που αφορούν στη δράση των επιχειρήσεων. Κάλεσε, μάλιστα, τους πάντες και πρωτίστως τις ρωσικές εταιρείες να επενδύσουν στη Ρωσία – η οποία, όπως είπε, προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες και «γιγαντιαίο δυναμικό» – ενώ έκανε αναφορά και στις προοπτικές της «πράσινης οικονομίας».
Ταυτόχρονα, όμως, δεσμεύτηκε να εφαρμόσει «υπεύθυνη μακροοικονομική πολιτική» και έθεσε στόχο για τον πληθωρισμό στη Ρωσία το 4%, υπογραμμίζοντας πως η δημοσιονομική πολιτική πρέπει να είναι προβλέψιμη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης