Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θ. Σοφός: ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ είστε υπαίτιοι για την κατάντια των δικαστικών υποδομών - Οι ντροπιαστικές εικόνες των δικογραφιών

Θ. Σοφός: ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ είστε υπαίτιοι για την κατάντια των δικαστικών υποδομών - Οι ντροπιαστικές εικόνες των δικογραφιών
Οι φωτογραφίες από τις δικογραφίες... στα υπόγεια
Σχετικά Άρθρα
Της Ελένης Τσιάβο 

Την ντροπιαστική κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά δικαστήρια, από τα... υπόγεια και τις αποθήκες όπου στοιβάζονται ογκωδέστατες δικογραφίες από το αρχείο του Εφετείου Αθηνών,  μετέφερε μέσω φωτογραφιών ο γνωστός δικηγόρος και εκπρόσωπος των Εργατικών κ. Θέμης Σοφός.
Εξαπολύοντας σφοδρά «πυρά» προς όλα τα μεγάλα κόμματα που έχουν κυβερνήσει στην Ελλάδα, έκανε λόγο για ένα διαχρονικό πρόβλημα για το οποίο ουδέποτε φρόντισαν να επιλύσουν, φτάνοντας εν τέλει στο 2022 με την «κατάντια» όπως τη χαρακτηρίζει, να παραμένει ως μια... «κανονικότητα».
Επιπλέον, ο κ. Σοφός αναφέρθηκε στο μείζον ζήτημα που αφορά τους δικηγόρους με το πλαφόν που αναμένεται να επιβληθεί στις αναβολές των δικών, μια διάταξη που συμπεριλήφθη πρόσφατα στο σχέδιο νόμου που σκοπό έχει - όπως αναφέρεται - την επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης.
Τέλος, ο πρόεδρος των Εργατικών δεν παρέλειψε να τοποθετηθεί και για το θέμα της έλλειψης καθαριότητας στα δικαστήρια. 
Υπενθυμίζεται πως η σύμβαση με την εταιρεία που είχε αναλάβει την καθαριότητα του μεγαλύτερου δικαστηρίου της χώρας, του Πρωτοδικείου Αθηνών καθώς και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, του Ειρηνοδικείου Αθηνών, του Πταισματοδικείου Αθηνών και των 12 περιφερειακών Ειρηνοδικείων της Αττικής έληξε την 9-6-2022 και έκτοτε όπως δημοσίευσε χθες το bankingnews, έχει προκληθεί σοβαρό πρόβλημα, με τους δικαστικούς υπαλλήλους να προχωρούν σε αποχή από τα καθήκοντά τους, αρχής γενομένης από σήμερα Παρασκευή 17 Ιουνίου για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους.

Οι φωτογραφίες από τις δικογραφίες... στα υπόγεια:



Η ανάρτηση του κ. Σοφού:
 
 
«ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ είστε διαχρονικώς υπαίτιοι για την κατάντια των δικαστικών υποδομών της χώρας μας. Τολμάτε οι εκπρόσωποι του Έθνους και κάνετε 《φυσικά για προεκλογικούς λόγους》αναφορά σε πολιτικές πράξεις ανάπτυξης, ενώ σας χαρακτηρίζει η απραξία και αναποτελεσματικότητα στο χώρο της Δικαιοσύνης κ.α.. Εισάγετε μάταιες ρυθμίσεις για τις αναβολές κλπ.《του τύπου "σε δουλειά να βρισκόμαστε με τις Δίκες"》, ενώ υπολειτουργούν βασικές κτιριακές υποδομές και βαλτώνουν ζητήματα θεσμικής λειτουργίας περί την απονομή της Δικαιοσύνης. Δείτε σημερινές φωτογραφίες από το αρχείο δικογραφιών του Εφετείου Αθηνών, όπου δύο υπάλληλοι μεταφέρουν μέσα σε υπόγεια, αποθήκες και σωληνώσεις τεράστια βάρη δικογραφιών.
Στα Ειρηνοδικεία δεν υπάρχει ουτε η στοιχειώδης στελέχωση κι οι εργασίες διεξάγονται υπό αντίξοες συνθήκες.
Ο ΠΘ @kyriakos_ είναι γνώστης της κατάστασης και θριαμβολογεί; Ο Αρχηγός της Αξ.Αντ. @alexistsipras είναι γνώστης επίσης και καιροφυλακτεί.
Ο έντιμος κ. Υπουργός Δικαιοσύνης@tsiaras_k γνωρίζει επίσης.
Αν σέβεστε τη Δικαιοσύνη, Κύριοι, μην την επικαλείσθε, διότι την αντιμετωπίζετε δυστυχώς ως κάδο απορριμμάτων. Περαιτέρω, η σύμβαση με την εταιρεία που είχε αναλάβει την καθαριότητα του μεγαλύτερου δικαστηρίου της χώρας, του Πρωτοδικείου Αθηνών καθώς και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, του Ειρηνοδικείου Αθηνών, του Πταισματοδικείου Αθηνών και των 12 περιφερειακών Ειρηνοδικείων της Αττικής φαίνεται ότι έληξε την 9-6-2022.
Σε συνθήκες αυξημένων θερμοκρασιών, σε χώρους όπου εργάζονται εκατοντάδες άνθρωποι και επισκέπτονται καθημερινά χιλιάδες δικηγόροι και πολίτες, έχουμε έλλειψη καθαριότητας. Θα επανέλθουμε, όπως πάντα, και σε άλλα ζητήματα του δημοσίου βίου, διότι κάποιοι θριαμβολογούν εν μέσω βαθύτατης σήψης και κρίσης με πρόδηλη ιδιοτέλεια.»

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης