Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σπάνια εγκεφαλική νόσος έχει υψηλό ποσοστό θνησιμότητας μετά τον εμβολιασμό COVID 19

tags :
Σπάνια εγκεφαλική νόσος έχει υψηλό ποσοστό θνησιμότητας μετά τον εμβολιασμό COVID 19
H ασθένεια Prion που αναπτύχθηκε μετά τον εμβολιασμό για τον COVID-19 είναι διαφορετική από τις συμβατικές ασθένειες Prion.
Tο ποσοστό θνησιμότητας της είναι σημαντικά υψηλότερο, φθάνοντας το 77 % και ο χρόνος από την έναρξη μέχρι το θάνατο είναι επίσης πολύ μικρότερος.
Tα ανεπιθύμητα εγκεφαλικά και νευρολογικά συμβάντα που προκαλούνται από τον εμβολιασμό προσελκύουν σταδιακά την προσοχή των επιστημόνων.
Τον Μάιο του 2022, αρκετοί Γάλλοι και Ελβετοί νευρολόγοι και ιολόγοι δημοσίευσαν ερευνητική έκθεση της μελέτης τους.
Σε αυτή τη μελέτη, βρήκαν μια σπάνια εγκεφαλική νόσο με εξαιρετικά υψηλό ποσοστό θνησιμότητας, η οποία εμφανίστηκε μετά τον εμβολιασμό κατά του COVID-19.
Μια 72χρονη γυναίκα ανέπτυξε μια ασθένεια που ονομάζεται νόσος Creuzfeldt-Jakob 14 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου Pfizer για τον COVID-19.
Όταν τα συμπτώματά της παρέμειναν μέχρι τη 10η εβδομάδα, εμφανίστηκε θανατηφόρος νευροεκφυλισμός.
Αυτό το φαινόμενο είναι πολύ εκπληκτικό, επειδή η εξέλιξη της νόσου στο παρελθόν ήταν γενικά αργή και μακροχρόνια και σπάνια εξελίχθηκε σε σοβαρή ασθένεια μέσα σε λίγους μήνες.
Αυτή η έκθεση ανέλυσε συγκεκριμένα 26 περιπτώσεις ασθένειας μετά τον εμβολιασμό κατά του COVID με εμβόλια Pfizer, Modena και AZ αντίστοιχα, και διαπίστωσε ότι ο μέσος χρόνος από τον εμβολιασμό έως την έναρξη της νόσου, σοβαρή επιδείνωση, ακόμη και θάνατο ήταν 3 έως 4 μήνες.
Αυτό δείχνει ότι η εξέλιξη αυτής της νόσου είναι αρκετά διαφορετική από τη συμβατική ασθένεια στο παρελθόν.

Η μυστηριώδης ασθένεια Prion

Τα Prion δεν είναι ένα είδος μολυσματικών ιών, αλλά ένας τύπος μολυσματικής πρωτεΐνης.
Οι ασθένειες Prion ανακαλύφθηκαν τον 18ο αιώνα, αλλά εμφανίστηκαν κυρίως σε ζώα.
Εκείνη την εποχή, η ιατρική κοινότητα ανακάλυψε μια ασθένεια που ονομάζεται Scrapie, καθώς πολλά πρόβατα με αυτή την ασθένεια έτριβαν δυνατά την πλάτη τους στον τοίχο και τα βράχια λόγω φαγούρας, τόσο πολύ που το δέρας τους έπεφτε.
Αργότερα ανακαλύφθηκε ότι η αίσθηση κνησμού προκλήθηκε στην πραγματικότητα από τα προσβεβλημένα εγκεφαλικά τους νεύρα.
Μόνο μετά την εμφάνιση της νόσου των τρελών αγελάδων στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία τράβηξε την προσοχή του κοινού, οι άνθρωποι παρατήρησαν για πρώτη φορά ένα παράξενο χαρακτηριστικό των ασθενειών Prion.
Δηλαδή, γνωρίζουμε ότι οι ιοί, τα βακτήρια και άλλοι κοινοί μικροοργανισμοί επιτρέπουν την εξάπλωση των ασθενειών, αλλά οι ασθένειες Prion προκαλούνται από λανθασμένες πρωτεΐνες που εξαπλώνονται σε όλο το σώμα, μεταδίδοντας το λανθασμένο σχήμα τους σε κανονικές παραλλαγές της ίδιας πρωτεΐνης.

Υπάρχει σχέση μεταξύ της νόσου Prion και του εμβολιασμού;

Θεωρητικά μιλώντας, το φαινόμενο της νόσου του Prion μετά τον εμβολιασμό που παρατηρήθηκε στη Γαλλία θα έπρεπε να έχει συμβεί και σε άλλες χώρες και μόλις εκτέθηκε για πρώτη φορά στη Γαλλία.
Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Microorganisms επικεντρώθηκε σε ένα τμήμα γονιδίου της πρωτεΐνης ακίδας SARS-CoV-2 που περιέχεται στο εμβόλιο και ανέλυσε τη δομή της πρωτεΐνης ακίδας.
Οι επιστήμονες ανέλυσαν τα αμινοξέα με χαρακτηριστικά που μοιάζουν με Prion και διαπίστωσαν ότι τα αμινοξέα 473 έως 510 της πρωτεΐνης ακίδας SARS-CoV-2 έχουν χαρακτηριστικά που μοιάζουν με Prion.
Οι ερευνητές συνέκριναν επίσης τον ιό SARS-CoV και διαπίστωσαν ότι είχε μια παρόμοια περιοχή που θα μπορούσε να προκαλέσει παθολογία Prion, αλλά ήταν λιγότερο πιθανό από τον SARS-CoV-2 (που προκαλεί την ασθένεια COVID-19) να προκαλέσει παθολογία Prion.

Τι προκάλεσε την ταχεία επιδείνωση των περιπτώσεων της νόσου Prion μετά τον εμβολιασμό;

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η ανάλυση 26 περιπτώσεων στη Γαλλία έδειξε ότι η ασθένεια Prion που αναπτύχθηκε μετά τον εμβολιασμό για τον COVID-19 είναι διαφορετική από τις συμβατικές ασθένειες Prion: το ποσοστό θνησιμότητας της είναι σημαντικά υψηλότερο, φθάνοντας το 77 % και ο χρόνος από την έναρξη μέχρι το θάνατο είναι επίσης πολύ μικρότερος.

Άλλα ανεπιθύμητα νευρολογικά συμβάντα μετά τον εμβολιασμό

Μια ταϊλανδή μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό BMC Neuroscience ανέλυσε 385 άτομα που έλαβαν το εμβόλιο SinoVac και διαπίστωσε ότι 19 από αυτούς είχαν συμπτώματα νευρολογικών διαταραχών, όπως μονόπλευρο μούδιασμα στο κεφάλι, πονοκεφάλους και πόνους στην καρδιά.
Η μελέτη ανέλυσε επίσης τις νευρολογικές βλάβες που προκλήθηκαν από τα εμβόλια και διαπίστωσε ότι περισσότεροι από τους μισούς ανθρώπους εμφάνιζαν συμπτώματα κινητικών ελλειμμάτων.
Μια άλλη πιθανότητα είναι οι ημικρανίες.
Ως εκ τούτου, πρέπει να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση σχετικά με τις νευρολογικές ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης