Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Επέστρεψαν οι πωλητές – Κάτω από τις 830 μονάδες ο Γ.Δ.

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Επέστρεψαν οι πωλητές – Κάτω από τις 830 μονάδες ο Γ.Δ.
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Τα ευρωπαϊκά παράγωγα μία ώρα πριν το άνοιγμα των δεικτών έδειχναν συνέχιση της ανόδου αλλά γύρισαν με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν πτωτικά οι αγορές της Ευρώπης. Θα λέγαμε πως η αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ κατά 75 μονάδες βάσης δεν είναι λόγος ενθουσιασμού. Η ΕΚΤ προς το παρόν κοιτάει και δίνει εντολές να ετοιμαστούν εργαλεία…

Οι απώλειες ξεπέρασαν εύκολα το 1% στην Ευρώπη και το δικό μας άνοιγμα δεν μπορούσε να διαφοροποιηθεί. Τράπεζες, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, Jumbo μεταξύ των μετοχών που άνοιξαν με σημαντική πτώση. Δεν είχαν βέβαια όλες μεγάλο όγκο. Κάτω από τις 830 μονάδες ξανά ο Γενικός Δείκτης.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πέριξ του 3% η πτώση για Εθνική και Alpha Bank και ακολουθούν και οι δύο άλλες συστημικές με λίγο μικρότερη υποχώρηση.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Παρά το γενικότερο περιβάλλον, αναλυτές υποστηρίζουν πως η μετοχή έχει μία υποχώρηση το τελευταίο διάστημα που δημιουργεί μία αγοραστική ευκαιρία. Σήμερα ξεκίνησε με απώλειες άνω του 1% και την τιμή κάτω από τα 15 ευρώ.

ΔΕΗ: Λίγο μετά το άνοιγμα και οι πωλητές έγιναν πιο επιθετική οδηγώντας τη μετοχή στο -3,4% και στα 5,23 ευρώ.

ΑΔΜΗΕ: Καλά τα αποτελέσματα, χωρίς να ενθουσιάζουν. Μάλλον αναμενόμενα. Συνεχίζει να μας αρέσει η μετοχή, λόγω επενδύσεων, αλλά και αποτίμησης. Περιμένουμε τη ΡΑΕ να βγάλει το έσοδο και έχει καθυστερήσει. Τα έσοδα δεν περιλαμβάνουν την αναμενόμενη αναθεώρηση. Θα δώσει προσωρινό μέρισμα 0,068 ευρώ ανά μετοχή και η αποκοπή θα γίνει τέλη Οκτώβρη, ενώ η γενική συνέλευση θα έχει θέμα και αγορά ιδίων μετοχών. Αμετάβλητη στο άνοιγμα η μετοχή.

ΑΓΟΡΕΣ ΙΔΙΩΝ: Άλλες εταιρείες κινούνται επιθετικά και άλλες με το σταγονόμετρο. Βλέπουμε δηλαδή τη Μοτοδυναμική χθες να αγοράζει περισσότερες από την Πλαστικά Θράκης για παράδειγμα, αν και η δεύτερη μας δείχνει πως είναι πιο ελκυστική. Η ΕΧΑΕ επίσης κινείται δυναμικά και έχει φτάσει να έχει το 1,26% του συνόλου των μετοχών.

ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ: Αύριο θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα οι μετοχές των Quest και Πετρόπουλος. Αδύναμες και οι δύο μετοχές το τελευταίο διάστημα αν και τα μεγέθη τους ήταν ισχυρά. Υπάρχει μία ανησυχία για την πρώτη αλλά η διοίκηση έχει πει πως θέλει να κάνει επενδύσεις και να διπλασιάσει το τζίρο της τα επόμενα χρόνια. Ωστόσο, μάλλον έχει επηρεαστεί και από τη διόρθωση των μετοχών πληροφορικής. Η δεύτερη έχει κάνει επίσης μία δυνατή διόρθωση και συσσωρεύει ψάχνει να βρει στήριξη λίγο πάνω από τα 6 ευρώ.

FTSE: Αύριο στο κλείσιμο θα γίνουν και οι αναδιαρθρώσεις των δεικτών με σημαντικότερη του FTSE All World, όπου δεν είχαμε κάποια προσθήκη ή διαγραφή αλλά η Ελλάδα έχει το 0,04% του δείκτη περίπου και συμμετέχουν 12 μετοχές. Συγκεκριμένα οι: Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς, ΟΤΕ, Jumbo, Τέρνα Ενεργειακή, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΕΛΠΕ, Motor Oil και Μυτιληναίος.

ΑΝΕΚ: Υπάρχει μία εκποίηση που ξεκινάει στις 20 Ιουνίου και αφορά 1,372 εκατ. μετοχές της εταιρείας. Το νούμερο για τον όγκο που κάνει η μετοχή είναι μεγάλο, αλλά στο σύνολο δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα υπάρξει κάποιος που θα τις αγοράσει με δεδομένα τα θέματα που υπάρχουν. Δεν ακούμε πλέον και κάτι σχετικά με τη συγχώνευση.

EPSILON NET: Με μικρό όγκο στο -3,83%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης