Τελευταία Νέα
Οικονομία

Η «ακατάλληλη» νέα Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, κατά τον Πρόεδρο και η αμηχανία Άδωνι Γεωργιάδη

Η «ακατάλληλη» νέα Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, κατά τον Πρόεδρο και η αμηχανία Άδωνι Γεωργιάδη
Μείζον πολιτικό θέμα έχει προκύψει για την κυβέρνηση μετά τη στάση του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η οποία να σημειωθεί υπερψηφίστηκε από την αρμόδια επιτροπή για τη θέση της αντιπρόεδρου.

Δεν υπάρχει προηγούμενο πρόεδρος ανεξάρτητης Αρχής να διαφωνεί καθέτως και οριζοντίως με την τοποθέτηση της αντιπροέδρου στην ίδια Αρχή αφού την κατηγορεί για αδράνεια καθώς είχε αναλάβει να ερευνήσει της αθέμιτες πρακτικές των τραπεζών και την κατηγορεί ευθέως για ακαταλληλότητα σε βαθμό που δυναμιτίζει το έργο της Ανεξάρτητης Αρχής.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ Ιωάννης Λιανός με επιστολή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής όπως αποκάλυψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ Παύλος Πολάκης όπως και το περιεχόμενο της επιστολής, με τον πρόεδρο να θεωρεί ως ακατάλληλη την υποψηφιότητα της κας Χαράς Νικολοπούλου που προτάθηκε από την κυβέρνηση και τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη για τη θέση της αντιπροέδρου.
Μείζον πολιτικό θέμα έχει προκύψει για την κυβέρνηση μετά τη στάση του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού , η οποία να σημειωθεί υπερψηφίστηκε από την αρμόδια επιτροπή για τη θέση της αντιπρόεδρου.

Ανεπαρκής

Συγκεκριμένα, ο κ. Πολάκης τόνισε ότι ο ίδιος ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού και προϊστάμενος της, Ιωάνης Λιανός, απέστειλε επιστολή προς την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, με την οποία «αποδόμησε πλήρως» την υποψηφιότητα της κ. Νικολοπούλου, κάνοντας λόγο για «προφανή ανεπάρκεια στην μέχρι σήμερα άσκηση των καθηκόντων της» και εκφράζοντας την «κατάπληξη και απογοήτευσή του» για την «επιβράβευση» όχι των ικανών, αλλά μάλλον των πλέον ακατάλληλων.
Ο κ. Πολάκης δημοσιοποίησε την επιστολή του κ. Λιανού, ο οποίος κατηγόρησε την κ. Νικολοπούλου για: αδικαιολόγητη αδράνεια εκ μέρους της όσον αφορά στη διερεύνηση των αθέμιτων πρακτικών από τις Τράπεζες στις χρεώσεις τους –παρά τους πρόσθετους πόρους, το ανθρώπινο δυναμικό και τα επιπλέον μέσα που της διατέθηκαν ως χειρίστρια της υπόθεσης – γεγονός που οδήγησε και στην απόφαση αντικατάστασής της από τη θέση της Προϊσταμένης της Δ’ Διεύθυνσης - Χρηματοοικονομικού Τομέα της Επιτροπής Ανταγωνισμού, έλλειψη οποιασδήποτε διάθεσης από την πλευρά της να υποστηρίξει και να συνδράμει τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την προώθηση της αποτελεσματικότητάς της.
Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης διατύπωσε τη δυσαρέσκειά του για τη συγκεκριμένη κίνηση του κ. Λιανού, κάνοντας λόγο για θεσμικό ατόπημα και για απαράδεκτη συμπεριφορά και νομικώς επιλήψιμη ενέργεια από τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Ακολουθεί η επιστολή του Ι. Λιανού:

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης