Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Erdogan: H Ελλάδα είναι κομπάρσος ξένων δυνάμεων, θα πάθει ό,τι και στο παρελθόν - Εύσημα Cavusoglu σε Stoltenberg

Erdogan: H Ελλάδα είναι κομπάρσος ξένων δυνάμεων, θα πάθει ό,τι και στο παρελθόν - Εύσημα Cavusoglu σε Stoltenberg
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών έκανε λόγο για «αξιοθαύμαστες» προσπάθειες από την πλευρά του Stoltenberg όσον αφορά τις ανησυχίες της Άγκυρας για την ασφάλεια
Σχετικά Άρθρα

(upd) Με το ΝΑΤΟ να επιμένει στην πολιτική των ίσων αποστάσεων, κλίνοντας προς την πλευρά της Τουρκίας, η Τουρκία επιμένει στην επιθετική ρητορική κατά της Ελλάδας, κλιμακώνοντας την ένταση και δημιουργώντας ένα επικίνδυνο σκηνικό.
Ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, εκτόξευσε νέες απειλές περί Μικρασιατικής Καταστροφής κατά της Ελλάδας, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, απέδωσε εύσημα στον γγ του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, για τις «αξιοθαύμαστες προσπάθειες» του όσον αφορά τις ανησυχίες της Άγκυρας για την ασφάλεια.

Οι νέες απειλές Erdogan

Κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, ο Erdogan εκτόξευσε νέες απειλές κατά της Ελλάδας συντηρώντας την ένταση. Μάλιστα, αναφερόμενος στον ρόλο της Ελλάδας στη γεωπολιτική σκακιέρα, άφησε αιχμές ότι παίζει τον ρόλο του... κομπάρσου, που είναι ο πιο κουρασμένος, ο ποιο χτυπημένος, ενώ το όνομα του δεν αναφέρεται πουθενά.
«Στη Σμύρνη, όπου πήγαμε με αφορμή την άσκηση EFES 2022, μεταφέραμε τα μηνύματά μας για τις εξελίξεις στο Αιγαίο στους συνομιλητές τους, και βρεθήκαμε μαζί με τις οργανώσεις μας στη Σμύρνη. Όπως πάντα στην ιστορία, γνωρίζουμε το παιχνίδι που παίζεται ενάντια στη χώρα μας μέσω της Ελλάδας, το οποίο μας έχουν εξαπολύσει. Το πρόβλημα είναι ότι η Ελλάδα δεν γνωρίζει αυτό το παιχνίδι ή προσποιείται ότι είναι εθελοντής σε αυτό το παιχνίδι. Όπως γνωρίζετε, οι κομπάρσοι που είναι πιο κουρασμένοι, φθαρμένοι, χτυπημένοι, ακόμη και σπασμένα χέρια και φτερά κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, το όνομά τους δεν εμφανίζεται ποτέ στη σκηνή. Αυτό συνέβη στην Ελλάδα στο παρελθόν. Αν επιμείνει στο λάθος, αυτό θα ακολουθήσει» είπε ο Τούρκος πρόεδρος και συνέχισε «θα διατηρήσουμε πάντα την ύπαρξή μας ως παγκόσμια πολιτική δύναμη στην περιοχή μας και στον κόσμο».
Όσον αφορά τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ, ο Erdogan επανέλαβε ότι η Τουρκία δεν θα αλλάξει στάση όσον αφορά την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας, εκτός εάν οι εν λόγω χώρες προχωρήσουν σε «συγκεκριμένα και αποφασιστικά βήματα όσον αφορά την τρομοκρατία».

Εύσημα από Cavusoglu σε Stoltenberg για τις «αξιοθαύμαστες προσπάθειες του»

Την ίδια στιγμή, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών απέδωσε εύστημα στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, για τις αξιοθαύμαστες προσπάθειες του όσον αφορά τις ανησυχίες της Τουρκίας.
«Θεωρούμε αξιοθαύμαστες αυτές τις προσπάθειες του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ (για τις ανησυχίες της Τουρκίας για την ασφάλεια)» είπε χαρακτηριστικά ο Cavusoglu και επεσήμανε ότι η Άγκυρα είναι σε επικοινωνία με το ΝΑΤΟ. «Έχουμε μεταφέρει εγγράφως τα αιτήματα μας σχετικά με την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε «τώρα, αναμένουμε τη γραπτή απάντηση τους».
Χωρίς να δίνει λεπτομέρειες για αυτά τα αιτήματα, ο υπουργός διευκρίνισε πως δεν αφορούν μόνο «μια αλλαγή νόμων» των δύο σκανδιναβικών χωρών, σε μια αναφορά στη Σουηδία που ανακοίνωσε την πρόθεσή της να ενισχύσει τη νομοθεσία της όσον αφορά τη μάχη κατά της τρομοκρατίας.
«Η απάντηση αυτή μπορεί να είναι με τη μορφή ενός νόμου ή άλλη» πρόσθεσε ο Cavusoglu.
Υπενθυμίζεται ότι η Άγκυρα κατηγορεί τις δύο χώρες ότι προστατεύουν μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) που χαρακτηρίζεται "τρομοκρατική" οργάνωση από την Τουρκία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης