Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Bill Gates: Τα κρυπτονομίσματα και τα NFTs βασίζονται στη θεωρία του μεγαλύτερου ανόητου

Bill Gates: Τα κρυπτονομίσματα και τα NFTs βασίζονται στη θεωρία του μεγαλύτερου ανόητου
Ο Gates αστειεύτηκε ότι έχουν γίνει «ακριβές οι ψηφιακές εικόνες πιθήκων»
Σχετικά Άρθρα
Μπορεί ο Bill Gates να μην είναι λάτρης των κρυπτονομισμάτων ή των NFTs, αλλά εμφανίστηκε ιδιαίτερα καυστικός σε ομιλία του στο TechCrunch για την κλιματική αλλαγή.
Ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsoft περιέγραψε το φαινόμενο ως κάτι που «100% βασίζεται στη θεωρία του μεγαλύτερου ανόητου», αναφερόμενος στην ιδέα ότι τα υπερτιμημένα περιουσιακά στοιχεία θα αυξηθούν στην τιμή όταν υπάρχουν αρκετοί επενδυτές πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα για αυτούς.
Ο Gates αστειεύτηκε ότι έχουν γίνει «ακριβές οι ψηφιακές εικόνες πιθήκων» που θα «βελτίωναν τον κόσμο πάρα πολύ», αναφερόμενος στην πολυδιαφημισμένη συλλογή Bored Ape Yacht Club NFT.

Τι είναι τα NFTs

Τα NFT είναι Μη Εναλλάξιμα Κρυπτοπαραστατικά και αποτελούν κρυπτογραφημένα στοιχεία βασισμένα σε δίκτυο Blockchain, με μοναδικούς κωδικούς αναγνώρισης και μεταδεδομένα που τα διακρίνουν μεταξύ τους, παρέχοντας τη δυνατότητα σύνδεσής τους με φυσικά ή ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.
Συχνά διαφημίζονται ως ένας τρόπος για να αποδειχθεί η ιδιοκτησία ψηφιακών στοιχείων, όπως συλλεκτικά αντικείμενα τέχνης.
Αλλά οι επικριτές τα βλέπουν ως υπερδιαφημισμένα και δυνητικά επιβλαβή για το περιβάλλον, δεδομένης της δυναμικής φύσης των κρυπτονομισμάτων.
Πολλά NFT είναι χτισμένα στο δίκτυο πίσω από το ethereum, το δεύτερο μεγαλύτερο token.

Αναζητώ εταιρείες που παράγουν

«Έχω συνηθίσει σε κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων… όπως μια φάρμα, η οποία έχει παραγωγή, ή μια εταιρεία όπου παράγουν προϊόντα», είπε ο Gates.
Όσον αφορά την κρυπτογράφηση, «δεν εμπλέκομαι σε αυτό», πρόσθεσε ο Gates.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης