Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι αμερικανοί εξετάζουν…εδαφικές παραχωρήσεις της Ουκρανίας στους ρώσους – Το σχέδιο των ρώσων για προσάρτηση εδαφών

Οι αμερικανοί εξετάζουν…εδαφικές παραχωρήσεις της Ουκρανίας στους ρώσους – Το σχέδιο των ρώσων για προσάρτηση εδαφών
Οι αμερικανοί εξετάζουν παραχωρήσεις Ουκρανικού εδάφους…

Οι αμερικανοί φαίνεται να αποδέχονται όλο και περισσότερο ενδεχόμενο εδαφικών παραχωρήσεων της Ουκρανίας στην Ρωσία…
Εν τω μεταξύ πάνω από 1200 άμαχοι Ουκρανοί βρίσκονται στο εργοστάσιο του Azot στο Severodonetsk, οι Ουκρανοί ακολουθούν την ίδια τακτική με το εργοστάσιο Azovstal στην Μαριούπολη όπου έπαιρναν ομήρους και αμάχους για να εξασφαλίσουν όρους παράδοσης…
Εν τω μεταξύ αρχίζει να μορφοποιείται το σχέδιο των ρωσικών δυνάμεων για την προσάρτηση εδαφών και οι χάρτες που παρουσιάζονται… στο forum της Αγίας Πετρούπολης αυτό καταδεικνύουν.

Οι 1200 άμαχοι στο εργοστάσιο Azot

Ο αριθμός των αμάχων που κρατούνται από τις ουκρανικές δυνάμεις στο εργοστάσιο Azot στο Severodonetsk μπορεί να φτάσει τα 1.200 άτομα.
«Tώρα στο Severodonetsk, κάπου μεταξύ 1.000 και 1.200 πολίτες έχουν συλληφθεί όμηροι και βρίσκονται στο εργοστάσιο χημικών του Azot.
Κρατούνται βίαια εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι δεν υπάρχει νερό, δεν υπάρχει φαγητό, δεν υπάρχουν φάρμακα ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται περίπου 127 παιδιά», ανάφεραν ορισμένες πηγές.

Ο ουκρανικός στρατός απευθύνθηκε στους Ρώσους ζητώντας να οργανώσουν έναν ανθρωπιστικό διάδρομο προς το Lysichansk. Με αυτόν τον τρόπο οι Ουκρανοί του Azot σκοπεύουν να εγκαταλείψει το εργοστάσιο υπό την κάλυψη αμάχων.
Με βάση ενδείξεις ο αριθμός των ουκρανικών σχηματισμών στη βιομηχανική ζώνη του Severodonetsk μπορεί να είναι έως και 2,5 χιλιάδες στρατιώτες, ενώ το 25% αυτών είναι ξένοι μισθοφόροι.

Οι αμερικανοί εξετάζουν παραχωρήσεις Ουκρανικού εδάφους…

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών A. Blinken μίλησε για εδαφικές παραχωρήσεις από την Ουκρανία.
«Το μέλλον της Ουκρανίας είναι στα χέρια των Ουκρανών.
Αυτές οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν από τον ουκρανικό λαό και τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου Zelensky.
Είναι στο χέρι του να αποφασίσει τι είναι προς το συμφέρον της χώρας του, των πολιτών και θα το στηρίξουμε», ανέφερε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ και οι δυτικές χώρες «εργάζονται 24 ώρες, επτά ημέρες την εβδομάδα για να βεβαιωθούν ότι οι Ουκρανοί θα έχουν ότι χρειάζονται» για να διεξάγουν πόλεμο εναντίον της Ρωσίας.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο του πολέμου;

Οι ένοπλες δυνάμεις της Λευκορωσίας ξεκίνησαν μεγάλης κλίμακας άσκηση επικεντρωμένη στη δοκιμή των δυνατοτήτων διοίκησης και ελέγχου στις 14 Ιουνίου.
Ωστόσο, η Λευκορωσία παραμένει απίθανο να συμμετάσχει στον πόλεμο στην Ουκρανία.
Ο επικεφαλής της διοικητικής μέριμνας για τις ένοπλες δυνάμεις της Λευκορωσίας, υποστράτηγος Andrei Burdyko ανακοίνωσε ότι στην άσκηση θα συμμετάσχουν στρατιωτικές αρχές, απροσδιόριστες στρατιωτικές μονάδες και οργανώσεις επιμελητείας και αποσκοπεί στη βελτίωση της συνοχής της διοίκησης και ελέγχου και της διοικητικής υποστήριξης για την αύξηση του συνολικού επιπέδου εκπαίδευση και πρακτικές δεξιότητες του προσωπικού σε ένα «δυναμικά μεταβαλλόμενο περιβάλλον».

Η προσάρτηση εδαφών

Οι ρωσικές αρχές ενδέχεται να επιταχύνουν τα σχέδια για την προσάρτηση κατεχόμενων περιοχών της Ουκρανίας στην Ρωσία. Ο Ρώσος στρατιωτικός ανταποκριτής Sasha Kots δημοσίευσε ένα χάρτη που εμφανίστηκε στο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης που απεικονίζει ένα σχέδιο για τη «διοικητική-εδαφική» διαίρεση της Ουκρανίας μετά τον πόλεμο σε μεταβατική κλίμακα από τρία έως πέντε χρόνια.
Το προτεινόμενο σχέδιο χωρίζει τις ουκρανικές περιφέρειες σε ρωσικές «εδαφικές περιφέρειες» και προτείνει τον τρόπο με τον οποίο οι ρωσικές αρχές θα ενσωματώσουν τα ουκρανικά εδάφη απευθείας στη Ρωσία.

Βασικά σημεία

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να μάχονται για τον έλεγχο του βιομηχανικού εργοστασίου Azot και έχουν καταστρέψει όλες τις γέφυρες μεταξύ Severodonetsk και Lysychansk, πιθανόν να απομονώσουν τους εναπομείναντες Ουκρανούς στρατιώτες.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να προετοιμάζονται για επιθετικές επιχειρήσεις νοτιοανατολικά του Izyum και δυτικά του Lyman προς το Slovyansk.

Συνεχίζουν τις επιθετικές επιχειρήσεις στα ανατολικά του Bakhmut κοντά στον αυτοκινητόδρομο T1302 για να κόψουν τις ουκρανικές γραμμές επικοινωνίας με το Severodonetsk-Lysychansk.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις για να απωθήσουν τα ουκρανικά στρατεύματα από τα βορειοανατολικά της πόλης του Kharkiv.

Συνεχίζονται οι μάχες στον Νότιο Άξονα… μεταξύ Ρωσικών και Ουκρανικών δυνάμεων ειδικά στην Kherson και Zaporizhia

Ανατολική Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις χερσαίες επιθέσεις εντός του Severodonetsk με στόχο να ελέγξουν το εργοστάσιο Azot στις 14 Ιουνίου στο Luhansk.
Ένα ρωσικό κανάλι στο Telegram ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει τα ουκρανικά στρατεύματα εντός του εργοστασίου Azot, καθιστώντας αδύνατη την εκκένωση ή την απόσυρση από το εργοστάσιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν και τις τρεις γέφυρες που εκτείνονται στον ποταμό Siverskyi από το Severodonetsk στο Lysychansk, υποδεικνύοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα επιδιώκουν να απομονώσουν τους Ουκρανούς στρατιώτες στο Severodonetsk από τις κρίσιμες γραμμές επικοινωνίας τους για να ολοκληρώσουν την περικύκλωση της πόλης.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να προετοιμάζονται για επιθετικές επιχειρήσεις προς το Slovyansk από τα νοτιοανατολικά του Izyum και δυτικά του Lyman στις 14 Ιουνίου περίπου 20 χλμ βορειοδυτικά του Slovyansk.
Οι ρωσικές δυνάμεις βομβαρδίζουν εδάφη και φαίνεται ότι στόχος είναι να αποκτήσουν οδική πρόσβαση στον αυτοκινητόδρομο Μ03 ώστε να φθάσουν στο Slovyansk.
Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις προετοιμάζονται επιπλέον για μια επίθεση νοτιοδυτικά του Lyman προς το Raihorodok, υποδεικνύοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις σκοπεύουν να πιέσουν προς το Slovyansk κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου Τ0514 που εκτείνεται από το Lyman μέσω του Raihorodok και του Slovyansk

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τον βομβαρδισμό στα ανατολικά του Bakhmut.
Ένα ρωσικό κανάλι στο Telegram ισχυρίστηκε ότι αποσπάσματα της Ιδιωτικής Στρατιωτικής Εταιρείας Wagner ανέλαβαν τον έλεγχο της Vidrodzhennya και του Roty, αμφότερα στα νοτιοανατολικά του Bakhmut.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις προσπάθειες να ελέγξουν τον αυτοκινητόδρομο T1302 Bakhmut - Lysychansk και συνεχίζουν τις επιθέσεις στο Vrubivka και στο Berestove.

Πόλη του Kharkiv

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις για να απωθήσουν τις ουκρανικές δυνάμεις από τα βορειοανατολικά της πόλης του Kharkiv.
Ένα ρωσικό κανάλι στο Telegram ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν μια ουκρανική αντεπίθεση στο Starytsya και το Izbytske, και οι δύο οικισμοί πολύ βόρεια της πόλης του Kharkiv κοντά στα διεθνή σύνορα.

Νότιος Άξονας στο επίκεντρο Kherson και Zaporizhia

Αντεπιθέσεις της Ουκρανίας ανάγκασαν τα ρωσικά στρατεύματα να δώσουν προτεραιότητα στις αμυντικές επιχειρήσεις κατά μήκος του Νότιου Άξονα.
Τα ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται στην όχθη του ποταμού Inhulets ως απάντηση στις ουκρανικές αντεπιθέσεις γύρω από το Davydiv Brid στο βορειοδυτικό Kherson και προς το Mykolaiv και το Kryvyi Rih στα κατεχόμενα σύνορα στο Kherson.
Οι ρωσικές δυνάμεις ανέπτυξαν ισχυρό πυροβολικό σε περιοχές κοντά στα σύνορα της Περιφέρειας Kherson και Mykolaiv
xx1_9.png
xx2_10.png

xx3_10.png

xx4_8.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης