Τελευταία Νέα
Διεθνή

Split τριών νέων μετοχών για καθεμία παλιά ανακοίνωσε η Tesla - Στις 4 Αυγούστου η Γενική Συνέλευση

Split τριών νέων μετοχών για καθεμία παλιά ανακοίνωσε η Tesla - Στις 4 Αυγούστου η Γενική Συνέλευση
Το πράσινο φως θα δώσει η γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Αυγούστου

Split των μετοχών και διανομή τριών νέων μετοχών για καθεμία παλιά σχεδιάζει η αυτοκινητοβιομηχανία Tesla, με τη γενική συνέλευση για τη λήψη της σχετικής απόφασης να τοποθετείται χρονικά στις 4 Αυγούστου.
Σύμφωνα με τους ιθύνοντες του κολοσσού της ηλεκτροκίνησης, «Η επιτυχία μας εξαρτάται από την προσέλκυση και τη διατήρηση ταλέντων, όχι μόνο μέσω της παροχής ενός αξιοσέβαστου, ασφαλούς, χωρίς αποκλεισμούς και ισότιμου περιβάλλοντος εργασίας, αλλά και μέσω της προσφοράς εξαιρετικών πλεονεκτημάτων και εξαιρετικά ανταγωνιστικών πακέτων αποδοχών.
Σε αντίθεση με άλλους κατασκευαστές, προσφέρουμε σε κάθε εργαζόμενο τη δυνατότητα να αποκτήσει μετοχές.
Από τη διάσπαση των μετοχών μας τον Αύγουστο του 2020 έως τις 6 Ιουνίου 2022, η τιμή της μετοχής μας έχει αυξηθεί κατά 43,5%.
Παρότι η αύξηση αυτή ωφέλησε τους εργαζομένους μας όλα αυτά τα χρόνια, θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από το πότε θα ενταχθούν, έχουν πρόσβαση στα ίδια πλεονεκτήματα.
Πιστεύουμε ότι η διάσπαση των μετοχών θα βοηθούσε στην επαναφορά της τιμής των κοινών μετοχών μας, έτσι ώστε οι υπάλληλοί μας να έχουν μεγαλύτερη ευελιξία στη διαχείριση των μετοχών τους, κάτι που, κατά την άποψή μας, μπορεί να συμβάλει στη μεγιστοποίηση της αξίας των μετόχων. Επιπλέον, καθώς οι ιδιώτες επενδυτές έχουν εκφράσει υψηλό επίπεδο ενδιαφέροντος για επενδύσεις στις μετοχές μας, πιστεύουμε ότι το split θα κάνει επίσης τις κοινές μετοχές μας πιο προσιτές στους ιδιώτες μετόχους μας».
Πέραν του split, η προαναγγελία της γενικής συνέλευσης της Tesla αποκαλύπτει ότι ο Larry Ellison, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, σκοπεύει να αποχωρήσει από το Δ.Σ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης