Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sell off στις ευρωπαϊκές αγορές δια χειρός Lagarde - Το Μιλάνο -4,3%, ο DAX -2%

Sell off στις ευρωπαϊκές αγορές δια χειρός Lagarde - Το Μιλάνο -4,3%, ο DAX -2%
Με πτώση διαπραγματεύονται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο των ανακοινώσεων της ΕΚΤ
Σχετικά Άρθρα

Sell off προκάλεσαν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, οι ανακοινώσεις της ΕΚΤ, με τους επενδυτές να ανησυχούν για το ενδεχόμενο μίας νέας κρίσης χρέους στην περιφέρεια της Ευρωζώνης και κυρίως στην Ιταλία.
Στη Φρανφκούρτη ο DAX υποχωρεί 2% στις 13.913 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει πτώση 1,8% στις 7.341 μονάδες.
Στις 6.219 μονάδες με πτώση 2,2% διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί 4,5% στις 22.707 μονάδες.
O ΙBEX 35 στη Μαδρίτη σημειώνει πτώση 3,3% στις 8.563 μονάδες.
Τα futures των δεικτών της Wall Street υποχωρούν 1,5% μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τον Μάιο, ο οποίος αυξήθηκε στο 8,6%, σε υψηλά 41 ετών και πάνω από τις εκτιμήσεις.
Πιέσεις δέχονται οι τιμές του πετρελαίου, με το αργό να υποχωρεί 0,4% στα 120,95 δολ. το βαρέλι, ενώ το brent σημειώνει πτώση 0,6% στα 122.4 δολ. το βαρέλι.
MIB_1.JPG
Η ΕΚΤ στο επίκεντρο

Η ΕΚΤ προανήγγειλε την αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση της 21ης Ιουλίου 2022.
Θα ακολουθήσει νέα αύξηση τον Σεπτέμβριο, η οποία δεν αποκλείεται να είναι μεγαλύτερη του 0,25%, ανάλογα με τις πληθωριστικές συνθήκες.
Το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων APP, καθώς και το έκτακτο πρόγραμμα πανδημίας (PEPP), θα τερματιστούν την 1η Ιουλίου 2022, όπως ανακοίνωσε η ΕΚΤ, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές εκτιμήσεις.
«Θα συνεχίσουμε να επανεπενδύουμε τα κεφάλαια από τα ομόλογα που λήγουν για διευρυμένο χρονικό ορίζοντα», αναφέρει η κεντρική τράπεζα της Ευρωζώνης.
Εν τω μεταξύ, η ΕΚΤ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο λήψης μέτρων για την ευάλωτη περιφέρεια, ωστόσο δεν ανακοίνωσε λεπτομέρειες σχετικά με ένα πιθανό πρόγραμμα πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, για τη στήριξη των υπερχρεωμένων κρατών - μελών, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία, γεγονός που ασκεί πιέσεις στα περιφερειακά ομόλογα.

Συνεχίζονται οι πωλήσεις στα ομόλογα

Συνεχίζονται οι πωλήσεις και σήμερα 10/6 στα ελληνικά ομόλογα, αλλά και στα υπόλοιπα ομόλογα της Ευρώπης, στον απόηχο των αποφάσεων της ΕΚΤ η οποία προχώρησε στη σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής, όπως αναμενόταν προκειμένου να τιθασεύσει τον υψηλό πληθωρισμό.
Το ελληνικό 10ετές ομόλογο βρίσκεται στο 4,3%, το 10ετές ιταλικό 3,71% ενώ το αμερικανικό 10ετές ομόλογο στο 3,03%.

ITALY.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης