Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Erdogan: «Η Ελλάδα μας απειλεί ευθέως με τις 9 αμερικανικές βάσεις» - Επίθεση κατά Μητσοτάκη: «Άλλα είπε, άλλα έκανε»

Erdogan: «Η Ελλάδα μας απειλεί ευθέως με τις 9 αμερικανικές βάσεις» - Επίθεση κατά Μητσοτάκη: «Άλλα είπε, άλλα έκανε»
«Δεν θα το φάμε αυτό, συγγνώμη» είπε εννοώντας εμμέσως πλην σαφώς ότι οι αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα αποτελούν απειλή και «μήνυμα» κατά της Τουρκίας
Σχετικά Άρθρα

Νέα σφοδρή επίθεση κατά της χώρας μας αλλά προσωπικά και κατά του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε σήμερα 8 Ιουνίου ο Erdogan, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας Maduro, απαντώντας στην ερώτηση για τη «στάση της Τουρκίας απέναντι στη Φινλανδία και την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ».
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν θέλουμε να ζήσουμε με αυτά τώρα όσα περάσαμε με την Ελλάδα και τη Γαλλία». Ο τούρκος ηγέτης υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν εννέα αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα.
«Όταν τους ρωτάς εναντίον ποιου τα εγκατέστησες, λένε για τη «Ρωσία». Δεν θα το φάμε αυτό, συγγνώμη» είπε εννοώντας εμμέσως πλην σαφώς ότι οι αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα αποτελούν απειλή και «μήνυμα» κατά της Τουρκίας σύμφωνα με την Yeni Safak.

Επίθεση κατά Μητσοτάκη

Την ίδια ώρα, τα βέλη του Erdogan στράφηκαν κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.
«Παρόλο που ο Μητσοτάκης είπε ότι πρέπει να διευθετήσουμε το θέμα μεταξύ μας και να μην επεμβαίνουν τρίτες χώρες, στην ομιλία του στο αμερικανικό Κογκρέσο μίλησε κατά της Τουρκίας, σαν να μην είχαμε μιλήσει μεταξύ μας.
Μετά έκανε παρόμοια πράγματα στο Νταβός. Δεν λέμε "ναι" σε μια πολιτική που στερείται προσωπικότητας» δήλωσε ο ίδιος.
Αργότερα, συνεχίζοντας ανέφερε ότι η Ελλάδα χρωστάει 400 εκατομμύρια ευρώ στην Ευρώπη
Παρόλα αυτά, ευρωπαϊκές χώρες, δεν θα αναφέρω ονόματα, είπε ο Erdogan δίνουν σοβαρά οπλική υποστήριξη, αεροπλάνα και ελικόπτερα στην Ελλάδα.
Ομοίως, η Αμερική έχει υποστήριξη. Απέναντι σε ποιον; διερωτήθηκε, σε ένα κρεσέντο τουρκικής προκλητικότητας.
Screenshot_3_eeee.png
Όχι σε ένταξη στο ΝΑΤΟ σε Φινλανδία και Σουηδία 


Επιπροσθέτως, ο Erdogan επανέλαβε, δε, ότι δεν θα επιτρέψει σε Φινλανδία και Σουηδία να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, για όσο διάστημα εξακολουθούν να υποστηρίζουν τους Κούρδους και το PKK.
Όπως γνωρίζετε, η Σουηδία είναι μια χώρα όπου μολύνονται τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το PKK/PYD/YPG.
Υπάρχουν ακόμη και τρομοκράτες στα κοινοβούλιά τους.
Όσο αυτοί οι τρομοκράτες είναι στο κοινοβούλιο, όσο καιρό καθώς γίνονται διαδηλώσεις με αφίσες τρομοκρατικών οργανώσεων στους δρόμους της χώρας, και εφόσον το κάνουν αυτό υπό την εγγύηση της σουηδικής αστυνομίας, Σουηδία Εφόσον οι συνεντεύξεις των ηγετών της τρομοκρατικής οργάνωσης μεταδίδονται στην κρατική τηλεόραση.
Δεν μπορούμε να τους πούμε «Εμπρός, γίνετε μέλος του ΝΑΤΟ».Το ίδιο ισχύει και για τη Φινλανδία» είπε.


maduro-erdogan-arthri.webp

Erdogan: Ο στόχος μας στον όγκο του εμπορίου με τη Βενεζουέλα είναι 3 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο Τούρκος ηγέτης έκανε δηλώσεις στην τελετή υπογραφής και την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας Maduro, δήλωσε ότι ο όγκος του εμπορίου των δύο χωρών τριπλασιάστηκε πέρυσι.
Ο Πρόεδρος Erdogan είπε: «Τα τρέχοντα στοιχεία δείχνουν ότι φέτος θα φτάσουμε στο επίπεδο του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Στόχος μας είναι να αυξήσουμε αυτό το ποσό στα 3 δισεκατομμύρια δολάρια το συντομότερο δυνατό». είπε.

 Maduro απηύθυνε ηχηρή έκκληση προς Τούρκους επενδυτές  «Ελάτε, τώρα είναι η ώρα!»

Από πλευράς του ο πρόεδρος της Βενεζουέλας σημέιωσε πως η χώρα του βρίσκεται στον δρόμο της ανάκαμψης έπειτα από «μια χιονοστιβάδα κυρώσεων» που επιβλήθηκαν το 2019 από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την παρένθεση της πανδημίας, διαβεβαίωσε ότι ανοίγει μια «νέα εποχή».
«Ανακαλύπτουμε νέους πόρους και πολλά πλούτη: καλώ τους επενδυτές από την Τουρκία να έρθουν για εξόρυξη, τουρισμό, τις αλυσίδες εφοδιασμού, το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, τον χρυσό...»

«Ελάτε, τώρα είναι η ώρα!» δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μαζί με τον Τούρκο Πρόεδρο Erdogan.

Πήγε στην Τουρκία λίγο πριν τη Σύνοδο Κορυφής της Αμερικής

Η επίσκεψη Maduro στην Άγκυρα έρχεται την παραμονή της Συνόδου Κορυφής της Αμερικής, που διοργανώνει ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Joe Biden στην Καλιφόρνια, στην οποία δεν προσκλήθηκε ο αρχηγός του κράτους της Βενεζουέλας.
Με τον ίδιο τρόπο, ο Erdogan είχε αποκλειστεί με λίγους ακόμη ηγέτες από τη «Σύνοδο Κορυφής για τη Δημοκρατία» που διοργάνωσε τον περασμένο Νοέμβριο ο Λευκός Οίκος.
Το 2019, ο αρχηγός του τουρκικού κράτους ήταν ένας από τους λίγους ηγέτες στον κόσμο που εξέφρασε την υποστήριξή του στον Maduro, αφού η Ουάσινγκτον και πολλές δεκάδες χώρες στον κόσμο είχαν αναγνωρίσει τη νομιμότητα του αρχηγού της αντιπολίτευσης Juan Guaidó ως μεταβατικού προέδρου της Βενεζουέλας.

Ο Erdogan ανακοίνωσε την πρόθεσή του να επισκεφθεί το Καράκας «τον Ιούλιο»

Οι δύο ηγέτες συνδέονται με μια σειρά από περισσότερες από 50 εμπορικές συμφωνίες, συμπεριλαμβανομένων τριών που υπογράφηκαν σήμερα για τον τουρισμό, τη γεωργία και τις τραπεζικές συναλλαγές.
Το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών τριπλασιάστηκε φτάνοντας το ένα δισεκατομμύριο δολάρια μέσα σε τρία χρόνια, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.
Και η τουρκική αεροπορική εταιρεία Turkish Airlines εκτελεί επτά εβδομαδιαίες πτήσεις μεταξύ Κωνσταντινούπολης και Καράκας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης