Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Bloomberg: Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή εξετάζει προτάσεις από διάφορα funds

Bloomberg: Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή εξετάζει προτάσεις από διάφορα funds
Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ελέγχεται από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, με επικεφαλής τον Γιώργο Περιστέρη

Προτάσεις για πιθανή εξαγορά της από ξένα funds εξετάζει η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
Ειδικότερα, η ελληνική εταιρεία συνεργάζεται με χρηματοικονομικό σύμβουλο για να μελετήσει τις εναλλακτικές της.
Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, η οποία διαθέτει κεφαλαιοποίηση ύψους περίπου 2,2 δισ. ευρώ, έχει τραβήξει το ενδιαφέρον για εξαγορά από τουλάχιστον ένα μεγάλο fund επένδυσης σε υποδομές, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.
Οι διαπραγματεύσεις είναι σε πρώιμο στάδιο.
Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ελέγχεται από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, με επικεφαλής τον Γιώργο Περιστέρη και η δραστηριότητά της εκτείνεται από τις υποδομές και την ενέργεια έως τη διαχείριση απορριμάτων και τα ακίνητα.
«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμες ότι η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή είχε αρκετές επενδυτικές προσεγγίσεις από πολλά funds, όλα τα χρόνια αλλά και προσφάτως», απάντησε εκπρόσωπος της εταιρείας σε ερώτημα του Bloomberg.
«Η εταιρεία αξιολογεί πάντα τις προτάσεις από τη διεθνή επενδυτική κοινότητα αλλά δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο προς ανακοίνωση αυτή τη στιγμή».
Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή διαχειρίζεται αιολικά πάρκα στην Ελλάδα, την νοτιοανατολική και κεντρική Ευρώπη και έχει επεκταθεί και στις ΗΠΑ. Δραστηριοποιείται επιπλέον σε υδροϋλεκτρικά και αιολικά projects αλλά και σε projects βιομάζας.
Διαθέτει συνολική εγκατεστημένη ισχύ περίπου 895 megawatts σε έργα ΑΠΕ και ένα pipeline άνω των 7 gigawatts, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης