Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Οι ΗΠΑ στέλνουν το μεγαλύτερο μέρος του υγροποιημένου φυσικού αερίου τους στην Ευρώπη

Οι ΗΠΑ στέλνουν το μεγαλύτερο μέρος του υγροποιημένου φυσικού αερίου τους στην Ευρώπη
Η Ευρώπη έχει εκθρονίσει την Ασία ως τον μεγαλύτερο προορισμό για το υγροποιημένο φυσικό αέριο των ΗΠΑ, καθώς η περιοχή που στερείται ενέργειας προσπαθεί να μειώσει την εξάρτησή της από τις ρωσικές προμήθειες.
Οι ΗΠΑ έστειλαν σχεδόν τα τρία τέταρτα του συνόλου του υγροποιημένου φυσικού τους αερίου στην Ευρώπη τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2022, με τις ημερήσιες αποστολές στην περιοχή να υπερτριπλασιάζονται από τον μέσο όρο του περασμένου έτους, ανακοίνωσε η Αμερικανική Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών.
Η αύξηση σημαίνει ότι οι ΗΠΑ αντιπροσωπεύουν τώρα σχεδόν το ήμισυ των εισαγωγών LNG της Ευρώπης, περίπου το διπλάσιο του μεριδίου που παρατηρήθηκε το 2021.
Η κυβέρνηση Biden έχει δεσμευτεί να ενισχύσει τις προμήθειες του υπερψυκτικού καυσίμου στην Ευρώπη αφού το μπλοκ αποφάσισε να απομακρυνθεί από το ρωσικό φυσικό αέριο ως απάντηση στην εισβολή της χώρας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο. Ακόμη και πριν από αυτό, η περιοχή είχε ήδη παλέψει με μια κρίση εφοδιασμού που εκτόξευσε τις ευρωπαϊκές τιμές του φυσικού αερίου στα ύψη σε πρωτοφανή επίπεδα.
Η προοπτική υψηλότερων κερδών ενθάρρυνε τους Αμερικανούς προμηθευτές με ευελιξία συμβολαίων να παραδώσουν περισσότερα καύσιμα στην Ευρώπη σε βάρος άλλων προορισμών.
Η Ασία, η οποία ήταν ο προορισμός για σχεδόν τα μισά φορτία LNG των ΗΠΑ τα τελευταία δύο χρόνια, παρατήρησε μείωση του όγκου στο μισό το 2022, σύμφωνα με την EIA.
Οι ΗΠΑ αύξησαν επίσης τους συνολικούς όγκους εξαγωγών LNG φέτος. Οι αποστολές του υπερψυκτικού καυσίμου αυξήθηκαν κατά 18 τοις εκατό από το επίπεδο του 2021 σε ένα μέσο όρο 11,5 δισεκατομμυρίων κυβικών ποδιών την ημέρα μετά την αύξηση της χωρητικότητας στους τερματικούς σταθμούς Sabine Pass και Calcasieu Pass.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης