Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Παγκόσμια Τράπεζα προβλέπει μια δεκαετία στασιμοπληθωρισμού - Για το 2022 μειώνει τον πήχη της παγκόσμιας ανάπτυξης στο 2,9% από 4,1%

Η Παγκόσμια Τράπεζα προβλέπει μια δεκαετία στασιμοπληθωρισμού - Για το 2022 μειώνει τον πήχη της παγκόσμιας ανάπτυξης στο 2,9% από 4,1%
Ο μακροχρόνιος αποπληθωρισμός θα δοκιμάσει τη σταθερότητα δεκάδων χωρών που προσπαθούν να ανακάμψουν από την πανδημία, αναφέρει ο διεθνής οργανισμός
Σχετικά Άρθρα
Η παγκόσμια οικονομία μπορεί να έρθει αντιμέτωπη με πολλά χρόνια χαμηλής ανάπτυξης και πληθωρισμού, ουσιαστικά με μια μακρά περίοδο στασιμοπληθωρισμού, η οποία θα δοκιμάσει τη σταθερότητα δεκάδων χωρών που ακόμα προσπαθούν να ανακάμψουν από την πανδημία, προειδοποίησε η Παγκόσμια Τράπεζα.
Στην έκθεσή της για τις Παγκόσμιες Οικονομικές Προοπτικές που έδωσε στη δημοσιότητα, η Παγκόσμια  Τράπεζα μείωσε την πρόβλεψη για την ετήσια ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας στο 2,9% από 4,1% τον Ιανουάριο.
Τόνισε μάλιστα ότι «η υποτονική ανάπτυξη θα διαρκέσει πιθανότατα για όλη τη δεκαετία εξαιτίας των χαμηλών επενδύσεων στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου».

2022-06-07_06-41-46.jpg


Ο προέδρός της David Malpass προειδοποίησε ότι η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί περαιτέρω, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία, τα lock down στην Κίνα, τα προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες, και ο κίδυνος πληθωρισμού διαβρώνουν την ανάπτυξη. Πολλές χώρες θα δυσκολευτούν να αποφύγουν την ύφεση», πρόσθεσε ο Malpass.
«Στο πλαίσιο αυτό είναι σημαντικό να ενθαρρύνουμε την παραγωγή και να αποφύγουμε τους περιορισμούς στο εμπόριο», πρόσθεσε.
«Και να προχωρήσουμε σε αλλαγές στη δημοσιονομική, νομισματική, κλιματική και τις πολιτικές χρέους για να ατντισταθμίσουμε την κακή κατανομή των κεφαλαίων και τις ανισότητες».
«Ο κίνδυνος στασιμοπληθωρισμού είναι σημαντικός με δυνητικά αποσταθεροποιητικές συνέπειες για τις οικονομίες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος», τόνισε ο David Malpass.
2022-06-07_06-31-41.jpg

«Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος υποσιτισμού και πείνας και ακόμα και λιμού σε κάποιες περιοχές», κατέληξε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης