Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός στη Μαριούπολη, εντοπίστηκαν πιθανά κρούσματα χολέρας - Σε καραντίνα η πόλη

Συναγερμός στη Μαριούπολη, εντοπίστηκαν πιθανά κρούσματα χολέρας - Σε καραντίνα η πόλη
Συναγερμός έχει σημάνει στην πολύπαθη Μαριούπολη
Σχετικά Άρθρα
Συναγερμός έχει σημάνει στην πολύπαθη Μαριούπολη της Ουκρανίας, καθώς εντοπίστηκαν τα πρώτα πιθανά κρούσματα χολέρας, με τις ρωσικές αρχές να θέτουν την πόλη σε καραντίνα, και λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού.
Στην κατεστραμμένη Μαριούπολη, όπου παραμένουν ακόμη κάτοικοι της περιοχής, καταγράφηκαν τα πρώτα κρούσματα χολέρας και δυσεντερίας, όπως επιβεβαίωσε ο σύμβουλος του δημάρχου της Μαριούπολης, Petro Andriushchenko, κατά τη διάρκεια του τηλεμαραθώνιου Unified News, αναφέρει το TSN.
Ο Andriushchenko ανέφερε ότι η Μαριούπολη είχε ήδη εισέλθει στην πρώτη φάση της επιδημίας.
«Ό,τι εισέρχεται στην υδάτινη περιοχή της θάλασσα και όχι μόνο, αλλά σε όλες εκείνες τις πηγές από τις οποίες προέρχεται νερό μέσω της αποχέτευσης, τάφοι, σάπια σκουπίδια στους δρόμους - όλα αυτά μπαίνουν στο νερό, στη θάλασσα, σε πηγές πόσιμου νερού.
Ο κίνδυνος επιδημίας δεν είναι απλώς απειλητικός, αλλά είναι ήδη τέτοιου επιπέδου που, καταρχήν, καταγράφουμε μεμονωμένα περιστατικά, όσο μπορούμε.
Τα εν λόγω περιστατικά μας επιτρέπουν  να πούμε ότι η επιδημία έχει ουσιαστικά ξεκινήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Andriushchenko.

Σε καραντίνα η Μαριούπολη

«Είναι πολύ δύσκολο να καταγράψουμε τα αίτια των θανάτων, αλλά γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι το ποσοστό θνησιμότητας δεν έχει μειωθεί, αλλά μάλλον αυξάνεται.
Όλα αυτά υποδηλώνουν ότι, στην πραγματικότητα, η Μαριούπολη έχει ήδη εισέλθει στην πρώτη φάση της επιδημίας.
Και οι πηγές μας το επιβεβαιώνουν εν μέρει, στην πραγματικότητα, η πόλη βρίσκεται σε καραντίνα.
Τώρα αυτή είναι μια πιο εύκολη εκδοχή της καραντίνας, πιο γραφειοκρατική.
Αλλά νομίζω ότι έχουν ήδη καταλάβει ότι η επιδημία έχει ξεκινήσει», συμπλήρωσε.
Όσον αφορά την ακριβή φύση της ασθένειας, ο Andriushchenko υπέθεσε ότι μπορεί να πρόκειται είτε για χολέρα, είτε για πιο κοινή δυσεντερία, ή ακόμη και για οποιαδήποτε ιογενή γαστρεντερική λοίμωξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης