Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Κανένα νόημα οι διαπραγματεύσεις, εάν δεν υποχωρήσουν οι ρωσικές δυνάμεις

Ουκρανία: Κανένα νόημα οι διαπραγματεύσεις, εάν δεν υποχωρήσουν οι ρωσικές δυνάμεις
Διαπραγματεύσεις μόνο όταν υποχωρήσουν οι ρωσικές δυνάμεις, λέει το Κίεβο
Σχετικά Άρθρα

Το Κίεβο ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανένα νόημα να διαπραγματευτεί με την Μόσχα έως ότου οι ρωσικές δυνάμεις υποχωρήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο προς τα σύνορα της Ουκρανίας με την Ρωσία.
O Mykhailo Podolyak, ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky έκανε τις δηλώσεις αυτές όταν ρωτήθηκε σχετικά με μια προσφορά του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron να μεσολαβήσει για συνομιλίες μεταξύ Κιέβου και Μόσχας για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.
«...Μέχρι να λάβουμε τα όπλα στο σύνολο τους, έως ότου ενισχύσουμε τις θέσεις μας, έως ότου απωθήσουμε (τις ρωσικές δυνάμεις) όσο το δυνατόν πιο πίσω στα σύνορα της Ουκρανίας, δεν υπάρχει κανένα νόημα να διεξάγουμε διαπραγματεύσεις», είπε ο Podolyak, σε τηλεοπτική μετάδοση.

Macron: Ανοιχτές πόρτες

Ο Macron, ο οποίος επιδιώκει να διατηρήσει τον διάλογο με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin μετά από την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, δήλωσε ότι η Δύση δεν πρέπει να ταπεινώνει τη Ρωσία, ώστε να μπορεί να κρατήσει τις πόρτες ανοιχτές για μια λύση που θα επιτευχθεί μέσω της διπλωματίας.
Η Ουκρανία, η οποία λέει ότι η Ρωσία έχει ήδη καταλάβει περίπου το 20% του εδάφους της, λαμβάνει τώρα πιο ισχυρά όπλα από τη Δύση.
O επικεφαλής των Ουκρανών διαπραγματευτών, ο David Arakhamia δήλωσε πως η Ουκρανία θέλει να ενισχύσει τις στρατιωτικές της θέσεις στο πεδίο με τη βοήθεια νέων παραδόσεων όπλων από τη Δύση πριν επανεκκινήσει ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία.
Μεταξύ άλλων, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παραδώσουν στην Ουκρανία συστήματα πυραύλων ακριβείας HIMARS που θα της επιτρέψουν να πλήξει ρωσικές θέσεις από μεγαλύτερη εμβέλεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης