Τελευταία Νέα
Διεθνή

Volodin (Ρωσία): ΗΠΑ και ΕΕ εξάντλησαν όλα τα όπλα τους, δεν μπορούν πια να μας αντιμετωπίσουν – Ενεργειακό σοκ στην Ευρώπη

Volodin (Ρωσία): ΗΠΑ και ΕΕ εξάντλησαν όλα τα όπλα τους, δεν μπορούν πια να μας αντιμετωπίσουν – Ενεργειακό σοκ στην Ευρώπη
Η Ουάσινγκτον αποδυναμώνει σκόπιμα τις οικονομίες των κρατών της ΕΕ προκειμένου να εξαρτηθούν ακόμη περισσότερο από τις ΗΠΑ, τόνισε ο πρόεδρος της Ρωσικής Δούμας
Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ και ΕΕ έχουν εξαντλήσει τον κατάλογο των εργαλείων τους για να περιορίσουν τη Ρωσία, τόνισε ο πρόεδρος της Δούμας, Vyacheslav Volodin.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε το έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας», σημείωσε στο Telegram.
«Αναλύοντάς το, όπως και τις προηγούμενες αποφάσεις Βρυξελλών και Ουάσιγκτον, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι το οπλοστάσιο των μέσων για τον περιορισμό της ανάπτυξης της χώρας μας έχει εξαντληθεί», επισήμανε.
Ο Volodin είπε ότι «όταν λαμβάνουν νέα μέτρα κυρώσεων, οι δυτικοί πολιτικοί αναγκάζονται να επιλέξουν μεταξύ ενός κακού και ενός πολύ κακού σεναρίου για τις οικονομίες και τους πολίτες των χωρών τους».
Υπογράμμισε ότι οι εκτιμώμενες ζημίες της Ρωσίας από την απαγόρευση των εξαγωγών πετρελαίου στην Ευρώπη θα μπορούσαν να ανέλθουν σε 22 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Ενεργειακό σοκ στην Ευρώπη

«Αλλά λόγω της αύξησης των τιμών της ενέργειας, που προκαλείται από τις κυρώσεις, και της ανακατεύθυνσης των πωλήσεων ρωσικού πετρελαίου στις ασιατικές αγορές, το κόστος μπορεί να αντισταθμιστεί πλήρως», συνέχισε.
Τόνισε δε ότι η Ευρώπη, λόγω των υψηλών τιμών για τους ενεργειακούς πόρους, «θα πληρώνει επιπλέον περισσότερα από 250 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως», εξαιρουμένου του πρόσθετου κόστους για τις νέες ποιότητες πετρελαίου.
«Η Ουάσιγκτον κάνει τα πάντα για να διασφαλίσει ότι το κύριο βάρος της εφαρμογής των κυρώσεων θα πέσει στις ευρωπαϊκές χώρες», είπε ο πρόεδρος της Δούμας.

Ισχυρότερη η Ευρώπη

«Αποδυναμώνει σκόπιμα τις οικονομίες των κρατών της ΕΕ προκειμένου να εξαρτηθούν ακόμη περισσότερο από τις ΗΠΑ», σημείωσε.
«Θέλει να ηγεμονεύσει σε χώρες που προηγουμένως επιδίωκαν μεγαλύτερη ανεξαρτησία», παρατήρησε ο πρόεδρος της Δούμας.
«Τώρα αυτά τα κράτη δύσκολα μπορούν καν να το σκεφτούν.
Έχουν περισσότερα προβλήματα.
Με την υπέρβαση όλων των κυρώσεων, η χώρα μας θα γίνει μόνο ισχυρότερη», τόνισε ο Volodin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης