Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα 4 «Π» της ατζέντας Bilderberg για τον έλεγχο και την πορεία του κόσμου: Πόλεμος - Προπαγάνδα - Πανδημία - Παγκοσμιοποίηση

Τα 4 «Π» της ατζέντας Bilderberg για τον έλεγχο και την πορεία του κόσμου: Πόλεμος - Προπαγάνδα - Πανδημία - Παγκοσμιοποίηση
Τι θα ειπωθεί και που θα καταλήξουν οι «μεγάλοι» της Λέσχης Bilderberg, θα το αντιληφθεί ο κόσμος από τις αποφάσεις που θα πάρουν τα πολιτικά, επιχειρηματικά επιτελεία και την εφαρμογή τους...

Την ώρα που το παγκόσμιο ενδιαφέρον εστιάζεται στις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία με το 6ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας να δρομολογείται και τα κυβερνητικά επιτελεία να προσπαθούν να βρουν τρόπο να αντισταθμίσουν τις συνέπειες αυτών στον πληθωρισμό, στην ενέργεια και τα καύσιμα, την επισιτιστική κρίση να φουντώνει και την πανδημία να μην έχει τελειώσει, στις ΗΠΑ η Λέσχη Bilderberg συζητά για τις τύχες του κόσμου με την ατζέντα της να κυριαρχείται από 4 «Π» Πόλεμος - Προπαγάνδα - Πανδημία - Παγκοσμιοποίηση!
Η 68η Συνάντηση Bilderberg βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στην Ουάσιγκτον, DC, η οποία ξεκίνησε την Πέμπτη 2 Ιουνίου και θα διαρκέσει ως την Κυριακή 5 Ιουνίου.

H... Omerta

Τι θα ειπωθεί και που θα καταλήξουν οι συμμετέχοντες, θα το αντιληφθεί ο κόσμος από τις αποφάσεις που θα πάρουν τα πολιτικά, επιχειρηματικά επιτελεία των χωρών τους και την εφαρμογή αυτών... γιατί θα αναδειχθεί ως επίσημη πολιτική που κινείται πάντα προς την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της ελίτ της Bilderberg.
Δεν κοινοποιούνται, όπως και δεν μεταδίδονται οι συναντήσεις δημόσια ποτέ, όπως το Davos.
Οι συναντήσεις της Bilderberg είναι πάντα κεκλεισμένων των θυρών και με αυστηρά πρωτόκολλα ώστε να μη υπάρξει διαρροή και βάσει του Κανονισμού του Chatham House, σύμφωνα με τον οποίο, οι συμμετέχοντες είναι ελεύθεροι να «χρησιμοποιούν» όλες τις πολύτιμες πληροφορίες που επιθυμούν, αλλά να μην αποκαλύπτουν ποτέ την πηγή οποιασδήποτε ευαίσθητης πληροφορίας ή τι ακριβώς ειπώθηκε.
Αυτό βοηθά στη διασφάλιση της θρυλικής μυστικότητας της Bilderberg, αιτία για τις μυριάδες θεωρίες συνωμοσίας.

Η φετινή ατζέντα των θεμάτων περιλαμβάνει:
(τελευταία όσα... «καίνε»)

  1. Γεωπολιτικές ανακατατάξεις
  2. Προκλήσεις του ΝΑΤΟ
  3. Κίνα
  4. Ινδο-ειρηνικός
  5. Σινομερικανικές σχέσεις
  6. Ρωσία
  7. Συνέχεια Κυβέρνησης και Οικονομίας
  8. Διαταραχή του Παγκόσμιου Χρηματοοικονομικού Συστήματος
  9. Προπαγάνδα - Παραπληροφόρηση
  10. Ενεργειακή Ασφάλεια και Αειφορία
  11. Υγεία μετά την πανδημία
  12. Κατακερματισμός Δημοκρατικών Κοινωνιών
  13. Εμπόριο και αποπαγκοσμιοποίηση
  14. Ουκρανία

Ερμηνεία της ατζέντας

H ατζέντα θα εμβαθύνει στους τρόπους διαχείρισης ενός διπολικού κόσμου.
Στην πραγματικότητα είναι μια κατεύθυνση μακριά από την ελευθερία του ατόμου, καθώς η ομάδα θα συζητήσει σχέδια για την καταπολέμηση της «παραπληροφόρησης», ή αλλιώς, τους τρόπους που οι ελίτ θα συνεχίσουν να φιμώνουν τους αντιπάλους τους και κάθε αντίθετη άποψη.
Η Λέσχη Bilderberg αφορά την «επεξεργασία» του μηνύματος και την αντιμετώπιση των δεδομένων που συλλέγονται για κάθε θέμα.
Εξετάζουν και κατευθύνουν το συναίσθημα του κοινού και των μέσων ενημέρωσης και στη συνέχεια αποφασίζουν πώς να ενεργήσουν.
Και είναι ετήσια για έναν λόγο: πρέπει να δουν τι έχει αλλάξει στον τρόπο που νιώθει το κοινό από τη μια χρονιά στην άλλη.

Πως η Λέσχη Bilderberg ελέγχει τον κόσμο;
Μια εικόνα, χίλιες λέξεις

1_346.JPG
Δεδομένου ότι η ομάδα των ελίτ συνεδριάζει τακτικά εδώ και δεκαετίες, πόσο σίγουρος μπορεί να είναι κανείς για τη σχέση των γεγονότων των τελευταίων ετών με τους παραπάνω;

Οι συμμετέχοντες


Κάθε χρόνο, 120-150 ηγέτες από την πολιτική, την ακαδημαϊκή κοινότητα, τις επιχειρήσεις και τη δημοσιογραφία συναντιούνται για να συζητήσουν πώς να κάνουν τα πράγματα «καλύτερα», στην πραγματικότητα για να ελέγξουν τις εξελίξεις στον κόσμο ακόμη και με αποφάσεις όχι και τόσο ρόδινες για τους λαούς
Το Παλαιό Τάγμα συνεχίζει να κρατεί καλά και να προασπίζεται τα συμφέροντά του.
Στην φετινή συνάντηση παρίστανται μεταξύ άλλων:
(Εδώ η πλήρης λίστα)

Audrey Azoulay, Γενική Διευθύντρια της UNESCO
José Manuel Barroso, Πρόεδρος της Goldman Sachs International LLC
Albert Bourla, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Pfizer Inc.
William J. Burns, Διευθυντής, CIA
Tarun Chhabra, Ανώτερος Διευθυντής Τεχνολογίας και Εθνικής Ασφάλειας, Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας
Bernard Émié, Γενικός Διευθυντής, Υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων
Henry A. Kissinger, Πρόεδρος, Kissinger Associates Inc.
Yann LeCun, Αντιπρόεδρος και επικεφαλής επιστήμονας AI, Facebook, Inc.
Mark Little, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Suncor Energy Inc.
Bernard Looney, Διευθύνων Σύμβουλος, BP plc
Martin Lundstedt, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος του Ομίλου Volvo
Tobias Lütke, Διευθύνων Σύμβουλος, Shopify
Zanny Minton Beddoes, Αρχισυντάκτης, The Economist
Mark Rutte, Ολλανδός πρωθυπουργός
Eric E. Schmidt, Πρώην Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της Google LLC
Kevin Scott, CTO, Microsoft Corporation
Kyrsten Sinema, Γερουσιαστής
Jens Stoltenberg, Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ
Jake Sullivan, Διευθυντής, Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας
Peter Thiel, Πρόεδρος, Thiel Capital LLC
David Solomon, Goldman Sachs Int'l
Ben van Beurden, Royal Dutch Shell

Το όραμα της Bilderberg και οι ρίζες του

Το όραμα Bilderberg είναι η έννοια του πολυπολιτισμικού, διεθνούς κοσμοπολιτισμού που ξεπερνά τον παλιό εθνικισμό, προαναγγέλλοντας το τέλος των συνόρων.
Και οδηγεί σε μια «τεχνοκρατική», παγκόσμια οικονομική και πολιτική διακυβέρνηση υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.
Οι ρίζες του βρίσκονται σε πρόσωπα όπως ο James Burnham, ένας αντι-Στάλινικός, πρώην τροτσκιστής, ο οποίος, γράφοντας ήδη από το 1941, υποστήριζε ότι οι μοχλοί της οικονομικής και οικονομικής εξουσίας τέθηκαν στα χέρια μιας διοικητικής τάξης: μιας ελίτ - που από μόνη της πρέπει να εξασφαλίσει ότι θα είναι σε θέση να διευθύνει το σύγχρονο κράτος, με μοχλούς την αγορά που κατέχει η ελίτ και των οικονομικών τεχνικών προβλημάτων.
Ήταν, ωμά, ένα κάλεσμα για μια ειδική, τεχνοκρατική ολιγαρχία.

Τεχνοκρατική ολιγαρχία

Ο Burnham αποκήρυξε την πίστη του στον Trotsky και τον μαρξισμό, σε όλες του τις μορφές το 1940, αλλά θα έπαιρνε μαζί του τις τακτικές και τις στρατηγικές για διείσδυση και ανατροπή (που έμαθε ως μέλος του στενού κύκλου του Leon Trotsky) και θα αναδείκνυε την τροτσκιστική διαχείριση της «πολιτικής ταυτότητας» να γίνει το «εργαλείο» κατακερματισμού που εκτινάξει τον εθνικό πολιτισμό στη Δύση σε ένα νέο στάδιο.
Το βιβλίο του του 1941, «The Managerial Revolution», τράβηξε την προσοχή του Frank Wisner, στη συνέχεια, μιας θρυλικής φιγούρας της CIA, ο οποίος είδε στα έργα του Burnham και του συναδέλφου του τροτσκιστή, Sidney Hook, την προοπτική να δημιουργήσει μια αποτελεσματική συμμαχία πρώην Τροτσκιστών κατά του σταλινισμού.
Αλλά, επιπλέον, ο Wisner αντιλήφθηκε τα πλεονεκτήματά του ως το σχέδιο για μια παγκόσμια τάξη πραγμάτων υπό την ηγεσία της CIA, ψευδοφιλελεύθερη, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.
(«Ψευδό», επειδή, όπως άρθρωσε ξεκάθαρα ο Burnham, στους Machiavellians, Defenders of Freedom, η εκδοχή του για την ελευθερία σήμαινε οτιδήποτε άλλο εκτός από πνευματική ελευθερία ή εκείνες τις ελευθερίες που ορίζονται από το Σύνταγμα της Αμερικής.
«Αυτό που πραγματικά σήμαινε ήταν συμμόρφωση και υποταγή»).

Η νέα παγκόσμια τάξη και ο... μόνιμος εχθρός

Εν ολίγοις, (όπως έχουν σημειώσει ο Paul Fitzgerald και η Elizabeth Gould), «μέχρι το 1947, ο μετασχηματισμός του James Burnham από κομμουνιστικό ριζοσπαστικό, σε Αμερικανό συντηρητικό της Νέας Παγκόσμιας Τάξης είχε ολοκληρωθεί.
Ο αγώνας του για τον κόσμο, [που μετατράπηκε σε σημείωμα για το Γραφείο Στρατηγικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ (OSS, ο πρόδρομος της CIA)], είχε κάνει μια «γαλλική στροφή» στη μόνιμη κομμουνιστική επανάσταση του Trotsky και τη μετέτρεψε σε ένα μόνιμο σχέδιο μάχης για μια παγκόσμια αμερικανική αυτοκρατορία.
Το μόνο που χρειαζόταν για να ολοκληρωθεί η διαλεκτική του Burnham ήταν ένας μόνιμος εχθρός, και αυτό θα απαιτούσε μια εξελιγμένη ψυχολογική εκστρατεία για να κρατήσει ζωντανό το μίσος της Ρωσίας, «για γενιές».

Το «κέρδος από το άρμεγμα του πολέμου»

Ωστόσο, όπως έγραψε προηγουμένως ο Charlie Skelton, το μεγαλύτερο ηθικό ερώτημα που αντιμετωπίζει η σύνοδος κορυφής δεν είναι αν «θα αρμέξει την τρέλα του πολέμου για το κέρδος».
Ο βομβαρδισμός και η ανοικοδόμηση χωρών, πυραύλων και χρέους, όλα είναι εντάξει: έτσι ακριβώς λειτουργεί ο νεοφιλελευθερισμός.
Αυτό που είναι πιο δύσκολο (και σίγουρα όχι ηθικό) να δικαιολογηθεί, σε ένα δημοκρατικό πλαίσιο, είναι η πρακτική διαδικασία κατά την οποία οι συγκρούσεις συζητούνται, κεκλεισμένων των θυρών, από κορυφαίους φορείς χάραξης πολιτικής σε συνεννόηση με δισεκατομμυριούχους βιομήχανους και κερδοσκόπους του ιδιωτικού τομέα.
Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας (Rutte) συζητά για παγκόσμια σημεία ανάφλεξης στην πολυτελή ιδιωτικότητα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Royal Dutch Shell (Ben van Beurden) και τον πρόεδρο της Goldman Sachs International (David Solomon), είναι μια δυσοίωνη οπτική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης