Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στη Θεσσαλονίκη στις 10/6 ο Scholz - Έντονη διπλωματική κινητικότητα - Συνάντηση με Μητσοτάκη, περιοδεία στα Βαλκάνια

Στη Θεσσαλονίκη στις 10/6 ο Scholz - Έντονη διπλωματική κινητικότητα - Συνάντηση με Μητσοτάκη, περιοδεία στα Βαλκάνια
Ο Scholz θα διανυκτερεύσει στη Θεσσαλονίκη, από όπου την επόμενη ημέρα θα μεταβεί στην Βόρεια Μακεδονία και ακολούθως στη Βουλγαρία. Θα έχουν προηγηθεί επισκέψεις του κ. Scholz την Παρασκευή στο Κόσοβο και στη Σερβία.
Σχετικά Άρθρα

(upd) Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγες μέρες από την ανακοίνωση του καγκελάριου της Γερμανίας Olaf Scholz για την αποστολή βαρέως τύπου πολεμικού υλικού (τεθωρακισμένα) από την Ελλάδα προς την Ουκρανία -  εξέλιξη που αιφνιδίασε το ελληνικό πολιτικό σύστημα, εγείροντας σειρά ερωτημάτων - , και ο Scholz θα βρεθεί την ερχόμενη εβδομάδα για μια ήμερα στην Ελλάδα.
Ορισμένοι ενδέχεται να σκεφτούν πως πρόκειται για μια «απλή», τυπική, επίσκεψη, ενώ άλλοι ενδεχομένως να συνδέσουν την επίσκεψη «έκπληξη» με το θέμα της αποστολής του ελληνικού πολεμικού υλικού στην Ουκρανία.
Το σίγουρο είναι πως η συγκεκριμένη επίσκεψη μόνο τυχαία δεν μπορεί να είναι και μάλιστα στο συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο, ενώ δεν πρέπει να διαφύγει της προσοχής ότι στα μέσα της επόμενης εβδομάδας στην Αθήνα θα βρεθεί και η Γερμανίδα ΥΠΕΞ, η οποία αφού θα συναντηθεί με τους κ.κ.Μητσοτάκη και Δένδια, θα μεταβεί στη συνέχεια στην Τουρκία.
Αν μη τι άλλο παρατηρείται μια έντονη διπλωματική κινητικότητα από την πλευρά της Γερμανίας, η οποία πρόσφατα και με αφορμή τον τουρκικό χάρτη με τα ελληνικά νησιά, των οποίων την κυριαρχία αμφισβητεί, εγκατέλειψε την πολιτική των ίσων αποστάσεων, επισημαίνοντας πως «η εισβολή στον ελληνικό εναέριο χώρο και οι υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά δεν είναι αποδεκτές ενέργειες, αλλά αντιπαραγωγικές, που τάσσονται απέναντι στο πνεύμα της Συμμαχίας» καθώς και ότι «δεν μπορούμε να αποδεχθούμε την αμφισβήτηση της κυριαρχίας κρατών – μελών της ΕΕ».

Δείπνο με Μητσοτάκη

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από τη γερμανική καγκελαρία, ο Scholz θα μεταβεί στην Θεσσαλονίκη την ερχόμενη Παρασκευή 10 Ιούνιου.
Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Wolfgang Buchner, o Γερμανός καγκελάριος θα παρακαθίσει, έπειτα από πρόσκληση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σε δείπνο στο πλαίσιο της Συνόδου της Διαδικασίας Συνεργασίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, η οποία θα γίνει στη Θεσσαλονίκη.

Το σχόλιο της καγκελαρίας για τη συνάντηση με Μητσοτάκη

Με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη υπήρξε και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο «μια πολύ καλή ανταλλαγή απόψεων» και θεωρούμε ότι «αυτή η εταιρική ανταλλαγή απόψεων θα συνεχιστεί και σε αυτό το ταξίδι», δήλωσε ο Γερμανός αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Wolfgang Büchner, αναφερόμενος στην επικείμενη επίσκεψη του καγκελάριου, Olaf Scholz, την επόμενη Παρασκευή (10/6/2022) στη Θεσσαλονίκη.

Περιοδεία στα Βαλκάνια

Ο κ. Scholz θα διανυκτερεύσει στη Θεσσαλονίκη, από όπου την επόμενη ημέρα θα μεταβεί στην Βόρεια Μακεδονία και ακολούθως στη Βουλγαρία.
Σημειώνεται πως πριν την επίσκεψη στην Ελλάδα ο Scholz θα επισκεφθεί Κόσοβο και Σερβία.

Στην Ελλάδα και η Γερμανίδα ΥΠΕΞ

Σημειώνεται πως στην Αθήνα θα μεταβεί την Τρίτη 7/6, προερχόμενη από το Πακιστάν, η υπουργός Εξωτερικών Annalena Baerbock, η οποία θα γίνει δεκτή από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ θα έχει συνάντηση με τον ομόλογό της Νίκο Δένδια και με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών.
Η κυρία Baerbock θα μεταβεί την επομένη στην Άγκυρα, όπου θα συναντηθεί με τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών Cavusoglu και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και της οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης