Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Στο «σφυρί» η villa του Giuseppe Verdi

Ιταλία: Στο «σφυρί» η villa του Giuseppe Verdi
Ο Verdi είχε αποκτήσει δύο παιδιά με την πρώτη του σύζυγο, Μαργκερίτα Μπαρέτσι, ωστόσο και τα δύο πέθαναν λίγα χρόνια αργότερα.

Η εξοχική κατοικία στην οποία έζησε ο κορυφαίος συνθέτης της όπερας Giuseppe Verdi, 50 χρόνια, πωλείται δίνοντας τέλος στην μακροχρόνια διαμάχη των κληρονόμων του σύμφωνα με τον Guardian.
Ο Giuseppe Fortunino Francesco Verdi δημιουργός της «Αΐντα» και της «Τραβιάτα», έχτισε τη «Βίλα Verdi» το 1848 σε ιδιόκτητο οικόπεδο στην περιοχή Σαντ'Αγκάτα ντι Βιλανόβα, ένα χωριουδάκι κοντά στην πόλη του το Μπουσέτο. Αρχικά κατοικήθηκε από τους γονείς του και στη συνέχεια μετακόμισε ο ίδιος το 1851, με την δεύτερη σύζυγό του, Τζιουζεπίνα Στρεπόνι, όπου έζησε μέχρι το θάνατό του το 1901. Στη συνέχεια πέρασε στην κατοχή τεσσάρων αδερφών, απογόνων της Μαρία Φιλομένα Βέρντι, της νεότερης ξαδέρφης του Ιταλού συνθέτη, την οποία μεγάλωσαν εκείνος και η Στρεπόνι σαν δική τους κόρη.
Ωστόσο τα τελευταία χρόνια οι κληρονόμοι ήταν σε μία συνεχή διένεξη για το πώς θα διαχειριστούν το σπίτι χωρίς κανένα από τα τέσσερα αδέρφια να έχει την οικονομική δυνατότητα να εξαγοράσει το μερίδιο των άλλων.
Από το 2010, τη διαχείριση της βίλας -που εν μέρει λειτουργεί και ως μουσείο - έχει ο Άντζιολο Καράρα Βέρντι.
«Λυπούμαστε πολύ», δήλωσε ο Καράρα Βέρντι στην τοπική εφημερίδα Libertà. «Ήταν θέμα χρόνου. Δεν μπορέσαμε να βρούμε μία συμφωνία και η βίλα έχει αυτό το δυσάρεστο τέλος». Σύμφωνα με τον Καράρα Βέρντι, ο συνθέτης ήθελε το σπίτι να παραμείνει ζωηρό και κατοικημένο. «Σέβομαι τις επιθυμίες του μαέστρου. Ελπίζω πως όποιος το αγοράσει στο μέλλον, θα το αντιμετωπίσει με τον ίδιο τρόπο, ως σπιτικό. Δεν μπορεί απλώς να γίνει ένα ψυχρό μουσείο».
Ο Verdi είχε αποκτήσει δύο παιδιά με την πρώτη του σύζυγο, Μαργκερίτα Μπαρέτσι, ωστόσο και τα δύο πέθαναν λίγα χρόνια αργότερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης