Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ο πληθωρισμός ανησυχεί τους επενδυτές αφού μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη, αλλά βλέπουμε πως οι αγορές συνεχίζουν ανοδικά. Δίνουν δηλαδή και σήμερα μία συνέχεια στην ανοδική αντίδραση των προηγούμενων ημερών. Στην Ευρώπη βλέπουμε καλή κίνηση από Γερμανία και Γαλλία, ενώ η Αγγλία είναι κλειστή. Η δική μας αγορά άνοιξε με άνοδο και με τους αναλυτές να περιμένουν διατήρηση των επιλεκτικών διαθέσεων. Ωστόσο, οι 900 μονάδες φαίνεται πως δεν κατοχυρώνονται εύκολα, αφού λίγο μετά το άνοιγμα γύρισε με οριακές απώλειες ο Γενικός Δείκτης.

ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ: Όπως έχουμε ξαναγράψει υπάρχουν αρκετά αυτές τις ημέρες. Σήμερα, η Jumbo διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,3850 ευρώ ανά μετοχή. Viohalco και Σαράντης κόβουν αύριο. Η Viohalco 0,09 ευρώ και η Σαράντης 0,14108 ευρώ ανά μετοχή. Σήμερα έχει γενική συνέλευση η ΕΧΑΕ για την έγκριση του μερίσματος ύψους 0,15 ευρώ ανά μετοχή με αποκοπή 8 Ιουνίου, αλλά και η Μυτιληναίος για την έγκριση του μερίσματος ύψους 0,42 ευρώ ανά μετοχή με αποκοπή 24 Ιουνίου.

ΟΠΑΠ: Όπως ήταν αναμενόμενο και λόγω των συνθηκών η διοίκηση ερωτήθηκε από αναλυτή στην τηλεδιάσκεψη για την εκτίμηση που έχει δώσει για τα EBITDA (720-740 εκατ. ευρώ). Με λίγα λόγια είπε πως το κάτω μέρος (720 εκατ. ευρώ) διατηρείται, το πάνω ίσως έχει κάποια ρίσκα). Οριακά υψηλότερα ξεκίνησε η μετοχή και στα 14,39 ευρώ.

ΕΧΑΕ: Αναμένουμε σήμερα στη γενική συνέλευση την εμφάνιση του κ.Κοντόπουλου και θα θέλαμε να ακούσουμε τη στρατηγική της εταιρείας, αφού έχει περάσει ένα εύλογο διάστημα από τότε που ανέλαβε και όπως ειπώθηκε στην τηλεδιάσκεψη γίνονται συνεχώς συσκέψεις και καταστρώνονται σχέδια. Επίσης θέλουμε από τη σημερινή πορεία της μετοχής να δούμε αν τέλειωσε ο πωλητής που χθες την επηρέασε. Το άνοιγμα είναι ανοδικό πάντως στα πρώτα λεπτά.

ΕΥΔΑΠ: Οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι θα δοθεί έκτακτη επιστροφή κεφαλαίου και μάλιστα ικανοποιητικής απόδοσης. Είδαμε χθες μία ανοδική κίνηση της μετοχής και στελέχη της αγοράς απέδιδαν στην πληροφορία αυτή που κυκλοφόρησε λίγο στα χρηματιστηριακά γραφεία. Ίδωμεν… Ανοδικά ξεκίνησε η μετοχή.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με μικρές απώλειες ο δείκτης, αφού Πειραιώς και Eurobank υποχωρούν λίγο πάνω από 1%. Με μικρή άνοδο Εθνική και Alpha Bank.

JUMBO: Λόγω αποκοπής του μερίσματος υποχωρεί 1,74% αλλά με χαμηλό όγκο συναλλαγών. Βγαίνουν πιο χαμηλά βέβαια οι αγοραστές. Στα 15,28 ευρώ η τιμή και στα 15,08 ευρώ ο πρώτος αγοραστής.

ΔΕΗ: Προσπαθεί μέρες να σταθεροποιηθεί πάνω από τα 6 ευρώ και δείχνει πως τα καταφέρνει. Στα 6,20 ευρώ σήμερα και με μικρή άνοδο.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Στα 1,71 ευρώ η μετοχή αμετάβλητη και με καλό όγκο, μειώνεται το discount όσο φτάνουμε στην έγκριση της δημόσιας πρότασης.

ΠΑΪΡΗΣ: Με 500 τεμάχια στο -26,37% και στη συνέχεια οδηγήθηκε σε δημοπρασία. Έγραψε 0,67 ευρώ και θα γράψει σε λίγο 0,9290 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Στο +9% με όγκο 2500 τεμάχια.

INTRACOM: Μπήκαν οι μετοχές του bonus σήμερα και συγκεκριμένα 7,6 εκατ. μετοχές

REVOIL: Με μικρό όγκο επιχειρεί υψηλότερα, αλλά κανονικά θα έπρεπε να είναι ήδη υψηλότερα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης