Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στάση αναμονής στις ευρωπαϊκές αγορές, με το βλέμμα στις κεντρικές τράπεζες - Ο DAX +0,4%

Στάση αναμονής στις ευρωπαϊκές αγορές, με το βλέμμα στις κεντρικές τράπεζες - Ο DAX +0,4%
Οι επενδυτές αναμένουν τα επόμενα βήματα των κεντρικών τραπεζών
Σχετικά Άρθρα

Ήπια άνοδο σημειώνουν οι αγορές της Ευρώπης, στον απόηχο της νέας ανόδου του πληθωρισμού, με τους επενδυτές να αναμένουν τα επόμενα βήματα των κεντρικών τραπεζών.
Στη Φρανφκούρτη ο DAX σημειώνει άνοδο 0,6% στις 14.472 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,1% στις 7.615 μονάδες.
Στις 6.495 μονάδες με άνοδο 0,4% διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB διαπραγματεύεται στις 24.595 μονάδες, με άνοδο 0,4%.
O ΙBEX 35 στη Μαδρίτη υποχωρεί 0,3 στις 8.902 μονάδες.
Tα futures των δεικτών της Wall Street ενισχύεται 0,6%.
Στο μέτωπο των μακροοικονομικών, τα στοιχεία έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία υποχώρησαν 5,4% τον Απρίλιο, περισσότερο από το αναμενόμενο, ενώ μία άλλη έρευνα έδειξε ότι οι βρετανικές εταιρείες αναμένουν ελάχιστη ανάπτυξη τους επόμενους τρεις μήνες.
Οι μετοχές αυτοκινήτων σημείωσαν άνοδο σχεδόν 1%, ενώ οι τράπεζες στον STOXX 600 σημειώνουν άνοδο 0,6%.

Πληθωρισμός: Στο ιστορικό υψηλό του 8,1% για την Ευρωζώνη

Στο νέο ιστορικό υψηλό του 8,1%, από 7,4% τον Απρίλιο, ενισχύθηκε ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Μάιο, σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση της Eurostat.
Όσον αφορά την Ευρωζώνη, η ενέργεια αναμένεται να καταγράψει τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό (39,2%, έναντι 37,5% τον Απρίλιο) και ακολουθούν τα τρόφιμα, το αλκοόλ και ο καπνός (7,5%, έναντι 6,3% τον Απρίλιο), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (4,2%, έναντι 3,8% τον Απρίλιο) και οι υπηρεσίες (3,5%, έναντι 3,3% τον Απρίλιο).

Deutsche Bank: Η ΕΚΤ υποτιμά τον πληθωρισμό - Θα αναγκαστεί σε αύξηση επιτοκίου 50 μ.β. τον Σεπτέμβριο

Τον Σεπτέμβριο βλέπει την αύξηση του επιτοκίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας η Deutsche Bank, την οποία μάλιστα εκτιμά ότι θα είναι 50 μ.β.
Ειδικότερα, η Deutsche Bank αύξησε τις προσδοκίες για σύσφιξη της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τώρα αναμένει ότι μία από τις δύο αυξήσεις επιτοκίων το τρίτο τρίμηνο θα είναι 50 μονάδες βάσης, πιο πιθανό τον Σεπτέμβριο από τον Ιούλιο.
«Μια αύξηση 50 μ.β. δεν είναι ασυνεπής με τη συνάρτηση αντίδρασης που παρουσιάζεται στη θέση εξομάλυνσης της πολιτικής της Προέδρου C. Lagarde», αναφέρει η Deutsche Bank.  

Υποτιμά τον πληθωρισμό η ΕΚΤ

Σύμφωνα με την Deutsche Bank η ΕΚΤ συνεχίζει να υποτιμά τον πληθωρισμό.
Αλλά στην πορεία θα καταλάβει ότι η απόφαση για αύξηση 50 μ.β. θα κερδίζει έδαφος καθώς προχωρά το καλοκαίρι».
Το προηγούμενο βασικό σενάριο της Deutsche Bank ήταν να αναμένει συνεχόμενες αυξήσεις κατά 25 μονάδες βάσης από τον Ιούλιο.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι στην Ευρωζώνη, ο πληθωρισμός συνέχισε απτόητος τις υψηλές του πτήσεις καταγράφοντας νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ μετά από αυτό του 7,4% του Απριλίου, στο 8,1%, υψηλότερα των εκτιμήσεων για ρυθμό 7,4%. Σε μηνιαία βάση, οι τιμές καταναλωτή έτρεξαν με ρυθμό 0,8%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης