Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Gazprom: Τέλος το φυσικό αέριο για Orsted και Shell από 1η Ιουνίου

Gazprom: Τέλος το φυσικό αέριο για Orsted και Shell από 1η Ιουνίου
Η Gazprom Export θα αναστείλει την παροχή φυσικού αερίου στην κορυφαία ενεργειακή εταιρεία της Δανίας Orsted την 1η Ιουνίου, καθώς και στη Shell Energy Europe Limited. 
Σχετικά Άρθρα

"Μέχρι το τέλος της 31ης Μαΐου (η προθεσμία πληρωμής που ορίζεται από τη σύμβαση), η Gazprom Export δεν έλαβε πληρωμή από την Orsted για προμήθειες φυσικού αερίου τον Απρίλιο.
Για το λόγο αυτό, η Gazprom Export ενημέρωσε την Orsted για την αναστολή της παροχής φυσικού αερίου από την 1η Ιουνίου και μέχρι να γίνει η πληρωμή σύμφωνα με τη διαδικασία που ορίζει το προαναφερθέν διάταγμα του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας», αναφέρεται στο μήνυμα.
 Η εταιρεία σημείωσε ότι δεν υπάρχει αγωγός φυσικού αερίου από τη Ρωσία προς τη Δανία, επομένως η Ρωσία δεν θα μπορεί να διακόψει απευθείας τις προμήθειες στη χώρα. Από αυτή την άποψη, η Orsted αναμένει ότι το φυσικό αέριο για τη Δανία θα αγοραστεί σε μεγαλύτερο βαθμό στην ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου, λόγω μη πληρωμής για το αέριο που παρέχεται τον Απρίλιο.
Η μέγιστη ετήσια προσφορά στο πλαίσιο αυτής της σύμβασης είναι 1,2 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.
Και οι δύο ξένες εταιρείες έχουν ειδοποιήσει την Gazprom Export ότι δεν σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν πληρωμές για το αέριο που παρέχεται σε ρούβλια.
Το 2021, σύμφωνα με τη Ρωσική Ομοσπονδιακή Τελωνειακή Υπηρεσία, η Ρωσική Ομοσπονδία εξήγαγε περίπου 1,97 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα στη Δανία. m φυσικού αερίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης