Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στη Wall, επιφυλακτικοί μετά τη Memorial Day οι επενδυτές - Στο -0,63% ο S&P 500, o Dow στο -0,67%

tags :
Πτώση στη Wall, επιφυλακτικοί μετά τη Memorial Day οι επενδυτές - Στο -0,63% ο S&P 500, o Dow στο -0,67%
Πτώση κατέγραψαν οι αμερικανικές μετοχές

Πτώση κατέγραψαν οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη 31 Μαΐου 2022, με τη δυναμική που εμφάνισαν την προηγούμενη εβδομάδα να εξασθενεί.
Υπενθυμίζεται πως το χρηματιστήριο των ΗΠΑ δεν άνοιξε τη Δευτέρα λόγω της αργίας της Memorial Day.
Οι κινήσεις της Τρίτης έγιναν εν μέσω αυξανόμενης ανησυχίας ότι ο αυξανόμενος πληθωρισμός στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο θα μπορούσε να επιβραδύνει την οικονομική ανάπτυξη.
«Θα είναι δύσκολο να αντιστρέψουμε το αφήγημα… φωτιά και τον πάγο», είπε ο Μike Wilson της Morgan Stanley την Τρίτη 31 Μαΐου.
«Ο υψηλότερος πληθωρισμός και η βραδύτερη ανάπτυξη είναι πλέον η άποψη της αγοράς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει μειωθεί πλήρως.
Όσο περισσότερο αυξάνονται οι τιμές των μετοχών, τόσο πιο επιθετική θα είναι η Fed».
Παράλληλα, οι εξελίξεις στην Ουκρανία έχουν επιδεινώσει τις οικονομικές συνθήκες με την έκρηξη του πληθωρισμού και της ενεργειακής κρίσης ενώ το μείγμα υψηλών επιτοκίων και χαμηλής ανάπτυξης ή ύφεσης είναι καταστροφικό για τον οικονομικό ιστό και τις τράπεζες.
Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψαν πτώση 0,67%, στις 32.990 μονάδες
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 υποχώρησε -0,63%, στις 4.132 μονάδες
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε πτώση -0,41%, στις 12.081 μονάδες.  
γφγφγγφδ.JPG
Στα μάκρο, στις ΗΠΑ, ο βασικός δείκτης τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών -ο προτιμώμενος δείκτης πληθωρισμού της Fed- αυξήθηκε κατά 4,9% τον Απρίλιο σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Πιέσεις δέχονται οι ευρωπαϊκές αγορές, με τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη να καλπάζει σε νέα ιστορικά υψηλά, κλιμακώνοντας τις πιέσεις προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).
Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε πτώση 1,3%, στις 14.388 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατέγραψε άνοδο 0,1%, στις 7.607 μονάδες.
Στις 6.468 μονάδες με πτώση 1,43% διαπραγματεύθηκε ο CAC 40 στο Παρίσι.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB διαπραγματεύθηκε στις 24.505 μονάδες, με πτώση 1,22%.
φσαδφδσασαδφσαδφφσδα.JPG
Στα μάκρο, στο 10,7% εκτοξεύθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Μάιο του 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat, ενώ στην Ευρωζώνη ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε στο νέο ιστορικό υψηλό του 8,1%, από 7,4% τον Απρίλιο, σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση.
Όσον αφορά την Ευρωζώνη, η ενέργεια αναμένεται να καταγράψει τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό (39,2%, έναντι 37,5% τον Απρίλιο) και ακολουθούν τα τρόφιμα, το αλκοόλ και ο καπνός (7,5%, έναντι 6,3% τον Απρίλιο), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (4,2%, έναντι 3,8% τον Απρίλιο) και οι υπηρεσίες (3,5%, έναντι 3,3% τον Απρίλιο).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης