Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Αιχμές Ιράν σε Ελλάδα: Λαμβάνει εντολές από μία τρίτη πλευρά - Προτείνει συνεργασία χωρίς ανάμειξη των ΗΠΑ

Αιχμές Ιράν σε Ελλάδα: Λαμβάνει εντολές από μία τρίτη πλευρά - Προτείνει συνεργασία χωρίς ανάμειξη των ΗΠΑ

Η Τεχεράνη καλεί την Αθήνα σε συνεργασία για τα πλοία που έχουν συλληφθεί, χωρίς ανάμειξη των ΗΠΑ

Σχετικά Άρθρα
Σαφείς αιχμές για τις σχέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ εκτόξευσε το Ιράν στη σκιά του ρεσάλτο που πραγματοποιήσει σε δύο ελληνικά τάνκερ. Όπως μεταδίδει το Reuters, η Τεχεράνη κάλεσε την ελληνική πλευρά να να συνεργασθεί για την επίλυση της κρίσης χωρίς την ανάμειξη των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η Τεχεράνη πραγματοποίησε στρατιωτική επιχείρηση κατά των ελληνικών τάνκερ, αφού η Αθήνα είχε ακινητοποιήσει προηγουμένως υπό ιρανική σημαία τάνκερ, ενώ στην συνέχεια, οι ΗΠΑ κατέσχεσαν το φορτίο πετρελαίου που αυτό μετέφερε, στο πλαίσιο των αμερικανικών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί κατά της Τεχεράνης.

Η παρέμβαση Blinken

Αμερικανοί και Έλληνες διπλωμάτες κάλεσαν το Ιράν να απελευθερώσει αμέσως τα ελληνικά τάνκερ. Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Antony Blinken, δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον υποστηρίζει την Ελλάδα «μπροστά σε αυτήν την αδικαιολόγητη σύλληψη».
«Ο Blinken πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η εποχή που οι ΗΠΑ επέβαλλαν μόνες τους τους κανόνες τους στον κόσμο έχει παρέλθει», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με το Reuters, και χαρακτήρισε την Ουάσινγκτον «μεγαλύτερο παράγοντα διατάραξης του ελεύθερου εμπορίου στον κόσμο».
«Δυστυχώς, η ελληνική κυβέρνηση έδειξε ότι το να λαμβάνει εντολές από μία τρίτη πλευρά είναι σημαντικότερο για εκείνη... Αλλά πιστεύουμε ότι οι σχέσεις ανάμεσα στο Ιράν και την Ελλάδα πρέπει να παραμείνουν καλοπροαίρετες», δήλωσε ο εκπρόσωπος τους δημοσιογράφους.
«Συμβουλεύω την ελληνική κυβέρνηση να λάβει την νόμιμη και δικαστική οδό για το θέμα αυτό χωρίς φανφάρες», είπε προσθέτοντας ότι η κατάσταση της υγείας των μελών του πληρώματος των ελληνικών πλοίων είναι καλή και ότι βρίσκονται σε τηλεφωνική επικοινωνία με τις οικογένειές τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης