Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα τουρκικά TB2 Bayraktar «κάνουν θραύση» διεθνώς λόγω του πολέμου στην Ουκρανία - Πλουτίζει ο γαμπρός Erdogan

Τα τουρκικά TB2 Bayraktar «κάνουν θραύση» διεθνώς λόγω του πολέμου στην Ουκρανία - Πλουτίζει ο γαμπρός Erdogan
Ο Bayraktar, που είναι απόφοιτος των πανεπιστημίων της Κωνσταντινούπολης και του ΜΙΤ των ΗΠΑ, ο οποίος έχει παντρευτεί την κόρη του Erdogan, δήλωσε ότι η εταιρεία του μπορεί να παράγει έως 200 drones τύπου TB2 Bayraktar ετησίως

Τα τουρκικά TB2 Bayraktar έχουν «κάνει όλον τον κόσμο πελάτη τους», δήλωσε ο κατασκευαστής τους, με αφορμή την δράση των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων στην Ουκρανία, όπου έχουν καταστρέψει ρωσικά συστήματα πυροβολικού, τεθωρακισμένα, αντιαεροπορικά κ.ά.
Ο Bayraktar, επικεφαλής, μαζί με τον αδελφό του Haluk, της κατασκευάστριας εταιρείας Baykar στην Κωνσταντινούπολη, ανέφερε στο πρακτορείο Reuters, ότι τα drones έδειξαν με ποιον τρόπο η τεχνολογία έχει φέρει πραγματική επανάσταση στον σύγχρονο πόλεμο.
«Το TB2 Bayraktar κάνει αυτό που σχεδιάστηκε να κάνει, να καταστρέφει μερικά από τα πιο εξελιγμένα αντιαεροπορικά συστήματα, εξελιγμένα συστήματα πυροβολικού και τεθωρακισμένα οχήματα. Όλος ο κόσμος είναι πια πελάτης», σημείωσε κατά τη διάρκεια έκθεσης στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, όπου η εταιρεία του παρουσίασε το νέο drone της Akinci.
Το ΤΒ2, που έχει άνοιγμα φτερών 12 μέτρα και μπορεί να πετάξει σε ύψος 25.000 ποδιών (7,6 χιλιομέτρων), πριν στη συνέχεια «βουτήξει» για να καταστρέψει τον στόχο του με βόμβες κατευθυνόμενες με λέιζερ, έχει βοηθήσει τον ουκρανικό στρατό να καταφέρει πλήγματα στον ρωσικό. Έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ουκρανία, όπου έχει γραφτεί και το σχετικό πατριωτικό τραγούδι « Bayraktar, Bayraktar».

Oι ιδιοκτήτες της εταιρείας

Η εταιρεία Baykar, η οποία ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1980 από τον πατέρα του Σελτζούκ, τον Οζντεμίρ Μπαϊρακτάρ, εστίασε στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη από το 2005, στο πλαίσιο της πολιτικής ενίσχυσης της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας. Η συμβολή του drone TB2 Bayraktar σε πολλές συγκρούσεις (Συρίας, Ιράκ, Λιβύης, Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ και Ουκρανίας-Ρωσίας) έχει μετατρέψει το drone σε δημοφιλές εξαγώγιμο προϊόν.
Ο Τούρκος Πρόεδρος, Erdogan, έχει δηλώσει ότι υπάρχει τεράστια διεθνής ζήτηση τόσο για το ΤΒ2 όσο και για το νεότερο drone «Ακιντζί – Akinci».

Ο Bayraktar, που είναι απόφοιτος των πανεπιστημίων της Κωνσταντινούπολης και του ΜΙΤ των ΗΠΑ, ο οποίος έχει παντρευτεί την κόρη του Erdogan, δήλωσε ότι η εταιρεία του μπορεί να παράγει έως 200 drones τύπου TB2 Bayraktar ετησίως. Η Ρωσία αναπτύσσει μία νέα γενιά οπλικών συστημάτων λέιζερ, που μπορούν να τυφλώσουν δορυφόρους και να καταστρέψουν drones, αλλά ο Μπαϊρακτάρ τόνισε πως τέτοια όπλα είναι αναποτελεσματικά κατά του ΤΒ2. Όπως ισχυρίστηκε, «η ακτίνα δράσης τους είναι περιορισμένη, συνεπώς αν η ακτίνα των δικών σου αισθητήρων και όπλων είναι μεγαλύτερη, δεν θα έχουν αποτέλεσμα».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης