Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Στην αναδιάρθρωση του MSCI τα βλέμματα – Αναμένεται αύξηση του τζίρου

ΧΑ: Στην αναδιάρθρωση του MSCI τα βλέμματα – Αναμένεται αύξηση του τζίρου
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η μετοχή της ΕΧΑΕ, η οποία ανακοίνωσε χθες αποτελέσματα ανώτερα των εκτιμήσεων για το πρώτο τρίμηνο.
Σχετικά Άρθρα

Στην αναδιάρθρωση του MSCI με την προσθήκη των Εθνική Τράπεζα και Μυτιληναίου στον Greece Standard, στρέφεται σήμερα το ενδιαφέρον, καθώς αναμένεται αύξηση των συναλλαγών.
Στο εξωτερικό οι τάσεις είναι μικτές καθώς από τη μία η χαλάρωση των περιορισμών στην Κίνα, ενισχύει την ψυχολογία, αλλά από την άλλη διατηρούνται οι ανησυχίες από το ύψος του πληθωρισμού.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η μετοχή της ΕΧΑΕ, η οποία ανακοίνωσε χθες αποτελέσματα ανώτερα των εκτιμήσεων για το πρώτο τρίμηνο.
Σήμερα μετά το κλείσιμο δημοσιεύει αποτελέσματα ο ΟΠΑΠ

Eurobank Equities
Σήμερα τον τόνο θα τον δώσει η αναδιάρθρωση του MSCI, ενώ οι αγορές αναμένεται να ανοίξουν με μικτές τάσεις καθώς η Κίνα χαλαρώνει τους περιορισμούς λόγω Covid, ενώ οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό επηρεάζουν την επενδυτική ψυχολογία.

Piraeus Securities
Για τη σημερινή συνεδρίαση περιμένουμε αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα λόγω αναδιάρθρωσης MSCI (Εθνική και Μυτιληναίος εισέρχονται στον MSCI Greece Standard).
Επίσης το ενδιαφέρον επικεντρώνεται και στον ΟΠΑΠ καθώς αναμένεται ισχυρό πρώτο τρίμηνο, το οποίο ανακοινώνεται μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Euroxx
Περιμένουμε πως το τέλος του μήνα και οι ροές που σχετίζονται με τις αναδιαρθρώσεις MSCI να αυξήσουν τη μεταβλητότητα.

Beta
Οι ροές λόγω MSCI θα καθορίσουν την πορεία της αγοράς.
Σημειώνεται πως από το σημερινό κλείσιμο Εθνική Τράπεζα και Μυτιληναίος θα συμπεριληφθούν στον MSCI Standard με τις εκτιμώμενες ροές να είναι 100 εκατ. ευρώ και 90 εκατ. ευρώ για την κάθε μετοχή.
Ιστορικά οι αναθεωρήσεις δεικτών MSCI εκτός από μεγάλους όγκους αυξάνουν τη μεταβλητότητα σε συγκεκριμένες μετοχές που επηρεάζονται από την είσοδο ή έξοδο ή από τη βαρύτητα.

Merit
Ο ΓΔ ξεπέρασε για 3η ημέρα τον εκθετικό ΚΜΟ 200 στις 886,79 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 880 και 870 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 900 και 910 μονάδες.
Ο ΟΠΑΠ θα δημοσιεύσει σήμερα τα οικονομικά αποτελέσματα του 1ου τριμήνου.

Depolas
Ανοδικά κινείται σήμερα το πετρέλαιο καθώς επήλθε χθες συμφωνία της Ευρώπης για εμπάργκο στο Ρωσικό πετρέλαιο.
Στο εσωτερικό, βελτιωμένα ήταν τα αποτελέσματα της ΕΧΑΕ με την λειτουργική κερδοφορία EBITDA να καταγράφεται αυξημένη κατά 36% στα 4,5 εκ ευρώ και την τελική γραμμή να κινείται στα 3,3εκ ευρώ (ενισχυμένη από μη επαναλαμβανόμενες επιστροφές φόρου αξίας 0,6εκ ευρώ) έναντι 1,9εκ ευρώ το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.
Η σημερινή μακροοικονομική ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις εγχώριες λιανικές πωλήσεις Μαρτίου και τον πληθωρισμό Μαΐου σε Γαλλία και Ευρωζώνη.
Επιπλέον, σήμερα ολοκληρώνονται οι μετοχικές αλλαγές στους δείκτες της MSCI με ενδεχόμενο να έχουμε αυξημένη μεταβλητότητα.
Η ανοδική διαφυγή του ΓΔΧΑ πάνω από την περιοχή των 910-900 μονάδων το επόμενο διάστημα θα εξαρτηθεί εν πολλοίς από το διεθνές κλίμα, το οποίο παραμένει εύθραυστο για τις μετοχές.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης