Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Ρωσία διακόπτει την παροχή φυσικού αερίου στην Oλλανδία - Ακολουθεί η Δανία

Η Ρωσία διακόπτει την παροχή φυσικού αερίου στην Oλλανδία - Ακολουθεί η Δανία
Tο ολλανδικό υπουργείο Οικονομίας ανακοίνωσε ότι δεν θα ενεργοποίησει το σχέδιο κρίσης μετά τη διακοπή των προμηθειών από τη Gazprom

Τέλος στις προμήθειες φυσικού αερίου στην Ολλανδία βάζει η Ρωσία.
Ειδικότερα, η ολλανδική GasTerra ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η ρωσική Gazprom θα σταματήσει να την προμηθεύει με φυσικό αέριο στις 31 Μαΐου μετά την άρνησή της να πληρώσει σε «ρούβλια».
Η GasTerra, η οποία αγοράζει και εμπορεύεται φυσικό αέριο για λογαριασμό της ολλανδικής κυβέρνησης, δήλωσε ότι έχει υπογράψει συμβόλαια με άλλες εταιρείες για την προμήθεια 2 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου που ανέμενε να λάβει από τη Gazprom.
Όπως μεταδίδει το Reuters, το ολλανδικό υπουργείο Οικονομίας ανακοίνωσε ότι δεν θα ενεργοποίησει το σχέδιο κρίσης μετά τη διακοπή των προμηθειών από τη Gazprom, λέγοντας ότι δεν θα οδηγήσει σε έλλειψη φυσικού αερίου.
Εν τω μεταξύ, η Δανία θα μπορούσε να είναι η επόμενη χώρα που θα αποκοπεί από το ρωσικό φυσικό αέριο, καθώς η μεγαλύτερη εταιρεία κοινής ωφελείας της αρνείται να υποχωρήσει και να κάνει πληρωμές σε ρούβλια.
Ειδικότερα, η Orsted A/S αναμένει ότι η Gazprom θα διακόψει μια από τις μεγαλύτερες πηγές καυσίμων στη Δανία, ανέφερε σε δήλωσή της τη Δευτέρα, προσθέτοντας ότι αναμένει ότι θα είναι σε θέση να εξασφαλίσει εναλλακτικές προμήθειες στην ευρωπαϊκή αγορά χονδρικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης