Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών για το πρώτο τρίμηνο της ΕΧΑΕ και οι λόγοι αισιοδοξίας

tags :
Οι εκτιμήσεις των αναλυτών για το πρώτο τρίμηνο της ΕΧΑΕ και οι λόγοι αισιοδοξίας
Η πιθανή αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας το 2023 θα μπορούσε να αυξήσει τους όγκους στο ΧΑ, ενώ και η πρόσφατη αύξηση του αριθμού των εισηγμένων στον MSCI σε 8 θα μπορούσε να ενισχύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον
Σχετικά Άρθρα

Σήμερα, μετά το κλείσιμο της αγοράς δημοσιεύει αποτελέσματα η ΕΧΑΕ και αύριο θα γίνει η ενημέρωση των αναλυτών.
Ενισχυμένα κέρδη περιμένουν οι αναλυτές, αλλά εστιάζουν κυρίως στις προοπτικές λόγω επενδυτικής βαθμίδας που αναμένεται το 2023 αλλά και της αύξησης του αριθμού των εισηγμένων στον MSCI Greece Standard.
Ικανοποιητικά αποτελέσματα περιμένει η Optima Bank και συγκεκριμένα λόγω του υψηλότερου τζίρου και της υψηλότερης κεφαλαιοποίησης στο πρώτο τρίμηνο, εκτιμά έσοδα 10 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 19%, EBITDA 4,5 εκατ. ευρώ ενισχυμένα κατά 35% και καθαρά κέρδη 2,6 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 37%.
Η Piraeus Securities αναμένει έσοδα 10,05 εκατ. ευρώ λόγω της αυξημένης κατά 24% συναλλακτικής δραστηριότητας των υψηλότερων προμηθειών ανά συμβόλαιο που αντισταθμίστηκε από τον μειωμένο όγκο συμβολαίων και την υψηλότερη αποτίμηση της αγοράς.
Περιμένει αύξηση 2% στις λειτουργικές δαπάνες με τα EBITDA να ανέρχονται στα 4,91 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 47%.
Τα καθαρά κέρδη αναμένονται στα 2,98 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 53%.
Η μετοχή διαπραγματεύεται με discount 28,5% του μέσου όρους της δεκαετίας σε όρους EV/EBITDA.
Η πιθανή αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας το 2023 θα μπορούσε να αυξήσει τους όγκους στο ΧΑ, όπως επίσης και η πρόσφατη αύξηση του αριθμού των εισηγμένων στον MSCI σε 8 θα μπορούσε να αυξήσει το επενδυτικό ενδιαφέρον για την αγορά.
Επιπλέον η ΑΧΕ σημειώνει πως η αύξηση του κόστους δανεισμού θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση των εισαγωγών.
Έτσι επαναδιατυπώνει τη σύσταση για αποδόσεις ανώτερες από αυτές της αγοράς με τιμή στόχο τα 5,20 ευρώ ενόψει της δημοσίευσης αποτελεσμάτων.
Η Beta ΑΧΕΠΕΥ περιμένει έσοδα 10,2 εκατ. ευρώ, EBITDA 4,2 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 2,5 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 28,2%.
Σημειώνει πως παραμένει ουδέτερη για τη μετοχή ωστόσο σημειώνει την πιθανότητα να αποκτήσει η χώρα επενδυτική βαθμίδα το 2023 κάτι που θα μπορούσε να ωθήσει τον Γενικό Δείκτη σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα και τις αυξημένες ροές από την αύξηση του αριθμού των μετοχών στον MSCI.
Υπενθυμίζεται πως η μετοχή κόβει μέρισμα ύψους 0,15 ευρώ που αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 4,05% στις 8 Ιουνίου.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης