Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές, στήριξη από Κίνα - O DAX +0,8%, αργία στη Wall

Ήπια άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές, στήριξη από Κίνα - O DAX +0,8%, αργία στη Wall
Οι διεθνείς αγορές λαμβάνουν στήριξη από τον περιορισμό των μέτρων για τον κορωνοϊό στην Κίνα

Ήπια άνοδο κατέγραψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις διεθνείς αγορές να λαμβάνουν στήριξη από τον περιορισμό των μέτρων για τον κορωνοϊό στην Κίνα και τα νέα μέτρα για την τόνωση της οικονομίας.  
Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισαν κέρδη 0,6%, με τον κλάδο της τεχνολογίας να κερδίζει 2,1%.
Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,19% στις 7.600 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε κέρδη 0,79% στις 14.575 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε υψηλότερα κατά 0,72% στις 6.562 μονάδες.
Κλειστή λόγω αργίας θα παραμείνει η Wall Street.
 Όσον αφορά το μέτωπο του πληθωρισμού, ο ετήσιος δείκτης τιμών καταναλωτή στην Ισπανία αυξήθηκε απροσδόκητα στο 8,7% τον Μάιο από 8,3% τον προηγούμενο μήνα, ενώ στη Γερμανία στο νέο ιστορικό υψηλό του 7,9%.
Την Τρίτη δημοσιεύεται η τελευταία εκτίμηση για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη, η οποία αναμένεται να σημειώσει νέο υψηλό ρεκόρ 7,7% τον Μάιο, από 7,4% τον Απρίλιο, αν και τα ισπανικά στοιχεία δείχνουν περαιτέρω ανοδική πορεία.
Μια ισχυρή άνοδος θα παγίωνε σε μεγάλο βαθμό τις προσδοκίες για ομαλοποίηση της πολιτικής στην ΕΚΤ, αρχής γενομένης από το καλοκαίρι.

Γερμανία: Πληθωρισμός 7,9% τον Μάιο 2022, σε νέα ιστορικά υψηλά

Σε νέα ιστορικά υψηλά αναμένεται ο πληθωρισμός στη Γερμανία τον Μάιο, σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση της Destatis.
Ο ρυθμός πληθωρισμού στη Γερμανία αναμένεται στο +7,9% τον Μάιο του 2022.
Τον Απρίλιο του 2022, ο πληθωρισμός ήταν +7,4%.
Με βάση τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία, η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία (Destatis) αναφέρει επίσης ότι οι τιμές καταναλωτή αναμένεται να αυξηθούν κατά 0,9% τον Απρίλιο του 2022.

Προς «ναυάγιο» στη Σύνοδο Κορυφής για το embargo στο ρωσικό πετρέλαιο

Το ενδιαφέρον στρέφεται στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι σύμφωνα με το προσχέδιο των συμπερασμάτων, δεν πρόκειται να καταλήξουν σε συμφωνία για το embargo στο ρωσικό πετρέλαιο.
Ένα μήνα μετά την παρουσίασή του 6ου πακέτου κυρώσεων από την Επιτροπή, δεν έχει υπάρξει ακόμα συμφωνία.
Το θέμα συζητείται με αμείωτη ένταση τις τελευταίες 48 ώρες, σε επίπεδο πρεσβευτών των κρατών-μελών, οι οποίοι συνεδριάζουν και σήμερα το πρωί, σε μια ύστατη προσπάθεια να βρεθεί συναινετική λύση.

Ρωσία: Η κεντρική τράπεζα περιορίζει το trading σε κάποιες ξένες μετοχές

Σε περιορισμό των συναλλαγών σε ορισμένες ξένες μετοχές που διαπραγματεύονται στο SPB Exchange, το δεύτερο μεγαλύτερο χρηματιστήριο της χώρας, προχωρά η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας, επικαλούμενη την ανάγκη προστασίας των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των επενδυτών.
Η κεντρική τράπεζα ανέφερε ότι η απόφαση ισχύει για ξένες μετοχές που έχουν μπλοκαριστεί από διεθνείς οίκους εκκαθάρισης, εκτός από μετοχές ξένων εταιρειών που ασκούν «παραγωγή και οικονομική δραστηριότητα κυρίως στη Ρωσία».
Η τράπεζα δεν αποκάλυψε τη λίστα των μετοχών στις οποίες περιορίζει τις συναλλαγές. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης