Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Διατήρηση του θετικού κλίματος περιμένουν οι αναλυτές – Στο επίκεντρο η Εθνική Τράπεζα

ΧΑ: Διατήρηση του θετικού κλίματος περιμένουν οι αναλυτές – Στο επίκεντρο η Εθνική Τράπεζα
Χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα διαπραγματεύονται σήμερα οι μετοχές της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ και Πλαστικά Θράκης
Σχετικά Άρθρα

Οι αγορές του εξωτερικού διατηρούν το ανοδικό τους τέμπο με την εγχώρια αγορά να αναμένεται να ακολουθήσει.
Στο επίκεντρο θα παραμείνουν τα εταιρικά αποτελέσματα και τα καλά νούμερα που ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή η Εθνική Τράπεζα τη βάζουν ξανά στο επίκεντρο.
Επιπλέον αύριο στο κλείσιμο θα λάβουν χώρα και οι αναδιαρθρώσεις στους δείκτες MSCI με τους αναλυτές να περιμένουν σήμερα αυξημένες ροές και μεταβλητότητα.
Από την άλλη η αργία στη Νέα Υόρκη θα μπορούσε να περιορίσει τη συναλλακτική δραστηριότητα.
Ο στόχος των 900 μονάδων είναι σε πρώτο πλάνο.
Σήμερα μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης δημοσιεύει αποτελέσματα η ΕΧΑΕ, ενώ οι μετοχές της Πλαστικά Θράκης διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο υπόλοιπο του μερίσματος ύψους 0,16 ευρώ ανά μετοχή.
Χωρίς το σχετικό δικαίωμα ύψους 0,03 ευρώ ανά μετοχή διαπραγματεύεται και η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ.

Eurobank Equities
Για σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν ανοδικό άνοιγμα λόγω της βελτιωμένης διάθεσης για ανάληψη ρίσκου με την συναλλακτική δραστηριότητα να είναι περιορισμένη λόγω της αργίας στις ΗΠΑ.

Piraeus Securities
Η αγορά αυτήν την εβδομάδα θα οδηγηθεί από τις ροές που σχετίζονται με τις αλλαγές στον MSCI (Εθνική και Μυτιληναίος εισέρχονται στον Greece Standard μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης της Τρίτης).
Η ΕΧΑΕ δημοσιεύει αποτελέσματα σήμερα και ο ΟΠΑΠ αύριο.

Euroxx
Περιμένουμε αυξημένη μεταβλητότητα και ροές ενόψει της αυριανής αναθεώρησης του MSCI.

Optima Bank
Αύριο ανακοινώνει αποτελέσματα ο ΟΠΑΠ, ενώ Εθνική Τράπεζα και Μυτιληναίος θα είναι στο επίκεντρο αυτήν την εβδομάδα λόγω της προσθήκης των δύο μετοχών στον MSCI Greece Standard (η αναδιάρθρωση θα λάβει χώρα στις 31/5).

Beta
Μία συνέχεια της ανόδου από τη συνεδρίαση της Παρασκευής αναμένεται με τις ροές λόγω MSCI και τα καλά μηνύματα από τα τραπεζικά αποτελέσματα και τις τηλεδιασκέψεις να υποστηρίζουν τα τρέχοντα επίπεδα και να φέρνουν τοποθετήσεις στην αγορά.

Merit
Ο ΓΔ ξεπέρασε για 2η ημέρα τον εκθετικό ΚΜΟ 200 στις 886,72 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 880 και 870 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 900 και 910 μονάδες.
H EXAE θα δημοσιεύσουν σήμερα τα οικονομικά αποτελέσματα του 1ου τριμήνου.

Depolas
Ο ΓΔΧΑ κινήθηκε μάλλον σταθεροποιητικά την Παρασκευή, ενώ τα μεγαλύτερα ημερήσια κέρδη από την Ευρώπη είδαν Γερμανία και Γαλλία.
Παράλληλα, σημαντική άνοδο είδαν οι αμερικανικοί μετοχικοί δείκτες μαζεύοντας μερικώς τις απώλειες του τελευταίου διαστήματος.
Ελαφρώς θετικά νέα είχαμε από Σανγκάη και Πεκίνο καθώς τα λιγότερα δημοσιευμένα κρούσματα οδήγησαν σε μερική άρση των περιορισμών βοηθώντας την εφοδιαστική αλυσίδα.
Στο εσωτερικό, ικανοποίησαν τα αποτελέσματα της ΕΤΕ με τα οργανικά έσοδα να αυξάνονται σε ετήσια βάση κατά 2% στα 373 εκ ευρώ (παρά την μικρή μείωση στα έσοδα από τόκους κατά 3% λόγω της πώλησης του χαρτοφυλακίου frontier) και τα οργανικά κέρδη προ προβλέψεων επίσης να αυξάνονται κατά 6% στα 181εκ ευρώ. Ο δείκτης ΜΕΑ βρέθηκε στο 6,7%.
Σήμερα μετά την συνεδρίαση αναμένουμε την δημοσίευση αποτελεσμάτων από την ΕΧΑΕ. Το κλίμα είναι οριακά καλύτερο σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες, αλλά τα πτωτικά ρίσκα παραμένουν.
Ο ΓΔΧΑ ενδέχεται να συναντήσει τις πρώτες δυσκολίες στην περιοχή των 900-910 μονάδων.
Η μακροοικονομική ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον πληθωρισμό και τις λιανικές πωλήσεις Μαΐου της Γερμανίας.
Σημειώνουμε ότι η αγορά των ΗΠΑ είναι σήμερα κλειστή (Memorial day).

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης