Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πλακιωτάκης για τα υπό κατάληψη ελληνικά τάνκερ: Καλά στην υγεία τους τα μέλη του πληρώματος των δύο πλοίων

Πλακιωτάκης για τα υπό κατάληψη ελληνικά τάνκερ: Καλά στην υγεία τους τα μέλη του πληρώματος των δύο πλοίων
Τι δήλωσε ο Γ. Πλακιωτάκης

«Σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών κάνουμε όλες τις ενέργειες ,ώστε να απελευθερωθούν οι ναυτικοί και τα πλοία», δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γ. Πλακιωτάκης, αναφορικά με τα δύο ελληνικά τάνκερ που κατέλαβε στις 27/5 το Ιράν στον Περσικό Κόλπο.
Μάλιστα, ο υπουργός ανέφερε ότι τα μέλη του πληρώματος των δύο πλοίων, σύμφωνα με την τελευταία επικοινωνία τους, είναι καλά στην υγεία τους, ενώ σημείωσε πως «η επίθεση κατά των δύο υπό ελληνική σημαία πλοίων, συνιστά κατάφορη παραβίαση των κανόνων τους διεθνούς δικαίου και ισοδυναμεί με πειρατεία».
Ακολουθεί η δήλωση του Γ. Πλακιωτάκη:
«Η επίθεση κατά των δύο υπό ελληνική σημαία πλοίων, συνιστά κατάφορη παραβίαση των κανόνων τους διεθνούς δικαίου και ισοδυναμεί με πειρατεία. Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει από χθες προβεί σε εντονότατο διάβημα στον Ιρανό πρέσβη, τονίζοντας ότι η ενέργεια αυτή δυναμιτίζει τις διμερείς σχέσεις, αλλά και τις σχέσεις του Ιράν με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία ενημερώθηκε άμεσα.
Τα μέλη του πληρώματος των δύο πλοίων, σύμφωνα με την τελευταία επικοινωνία μας, είναι καλά στην υγεία τους.
Σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών κάνουμε όλες τις ενέργειες ώστε να απελευθερωθούν οι ναυτικοί και τα πλοία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης