Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τα μηνύματα Οικονόμου, Παναγιωτόπουλου, Δένδια και Βαρβιτσιώτη για την επέτειο της άλωσης της Κωνσταντινούπολης

Τα μηνύματα Οικονόμου, Παναγιωτόπουλου, Δένδια και Βαρβιτσιώτη για την επέτειο της άλωσης της Κωνσταντινούπολης

«Σήμερα, η μετατροπή της Αγίας Σοφίας, ενός Μνημείου της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σε τζαμί, όπως και ο βανδαλισμός της Αυτοκρατορικής Πύλης, θλίβει κάθε άνθρωπο που σέβεται την ιστορία», τονίζει ο Ν. Δένδιας

«Η άλωση της Κωνσταντινούπολης δεν είναι τέλος, γιατί ο βυζαντινός οικουμενικός πολιτισμός δεν έπαψε ποτέ να φωτίζει την ανθρωπότητα», αναφέρει στο Twitter με αφορμή τη σημερινή επέτειο της άλωσης της Κωνσταντινούπολης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.
Σε δεύτερη ανάρτησή του, ο κ. Οικονόμου τονίζει πως η 29η Μαΐου του 1453 είναι όμως μια νέα αρχή, «γιατί σηματοδοτεί το έναυσμα του νέου ελληνισμού, ο οποίος πατά με το ένα πόδι στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και με το άλλο στη μεσαιωνική Ρωμιοσύνη».
οικ1.JPG

οικ2.JPG

Παναγιωτόπουλος: Η μνήμη μένει ζωντανή κι ανανοηματοδοτεί τις αποφάσεις μας

«Με την 'Αλωση της Πόλης πριν από 569 έτη, "η Ρωμανία πάρθεν". Η μνήμη μένει ζωντανή κι ανανοηματοδοτεί τις αποφάσεις μας, όποτε το επιβάλλουν οι περιστάσεις», υπογραμμίζει σε ανάρτησή του στο Facebook ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.
«'Ακαυτη βάτος η μνήμη και η αίσθηση του καθήκοντος υπηρετώντας αξίες και αρχές όπως η Ελλάδα, η Ελευθερία, η Δημοκρατία, η σωστή πλευρά της Ιστορίας ως πιστοί και φιλότιμοι στρατιώτες κι όχι σαν επιτήδιοι ουδέτεροι. Έτσι "ανθεί και φέρει κι άλλο"» προσθέτει ο Ν. Παναγιωτόπουλος.
panagiotopoulos_3.JPG
Δένδιας: Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί θλίβει κάθε άνθρωπο

«Αποφράς ημέρα για την εθνική μας μνήμη», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε ανάρτησή του στο twitter.
«Σήμερα, η μετατροπή της Αγίας Σοφίας, ενός Μνημείου της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σε τζαμί, όπως και ο βανδαλισμός της Αυτοκρατορικής Πύλης, θλίβει κάθε άνθρωπο που σέβεται την ιστορία», προσθέτει.
den_7.JPG

Βαρβιτσιώτης: Η βεβήλωση της Αγίας Σοφίας είναι προσβλητική

«Εάλω η Πόλις, όχι όμως η Πίστη και η Ψυχή μας», αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, M. Βαρβιτσιώτης,  σε ανάρτησή του στο twitter.
«Η μνήμη του υπερασπιστή της πρωτεύουσας της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας Κωνσταντίνου Παλαιολόγου που στέφθηκε στον Μυστρά, είναι πιο ζωντανή από ποτέ», προσθέτει.
«Η βεβήλωση της Αγίας Σοφίας είναι προσβλητική για την ιστορία της και ασυγχώρητη».
varv_1.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->