Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μηταράκης: Η Ελλάδα θα φυλάττει πάντα τα σύνορά της - Επέκταση κατά 80 χλμ. του φράχτη στον Έβρο

Μηταράκης: Η Ελλάδα θα φυλάττει πάντα τα σύνορά της - Επέκταση κατά 80 χλμ. του φράχτη στον Έβρο

"Η δημιουργία έντασης στο Αιγαίο δεν κάνει καλό σε κανέναν, από εκεί και πέρα όμως η χώρα μας ξέρει πως να αντιμετωπίζει της προκλήσεις", ανέφερε ο Ν. Μηταράκης

«Η Ελλάδα θα φυλάττει πάντα τα σύνορά της με απόλυτο σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο», τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Ν. Μηταράκης, ο οποίος μίλησε για τις μεταναστευτικές ροές και την επέκταση κατά 80 χλμ του φράχτη στον Έβρο.
«Ο παλιός φράχτης ήταν 15 χλμ., προστέθηκαν 25 χλμ. επί κυβέρνησης Μητσοτάκη και ξεκινάμε τώρα να προσθέσουμε άλλα 80 χλμ. με χρηματοδότηση από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, ώστε να υπάρχει ένας πλήρης φράχτης. Παράλληλα, το ελληνικό λιμενικό έχει ενισχυθεί με σκάφη ανοιχτής θαλάσσης, τα οποία έχουν όλη την τεχνολογία που χρειάζεται για να μπορούν να αποτρέπουν νόμιμα τις απόπειρες εισόδου παράνομων μεταναστών στη χώρα», ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Μηταράκης.
Ακόμη, επισήμανε ότι «όταν εμείς φυλάμε τα σύνορά μας, βλέπουμε την αντιπολίτευση να κατακρίνει τα σώματα ασφαλείας και την ευρωπαϊκή αριστερά να αναπαράγει την τουρκική προπαγάνδα περί δήθεν παράνομων επαναπροωθήσεων. Η Ελλάδα θα φυλάττει πάντα τα σύνορά της με απόλυτο σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο».

Για Τουρκία

Ο κ. Μηταράκης ανέφερε πως η Τουρκία έχει περιθωριοποιηθεί από δική της επιλογή, γιατί αμφιταλαντεύεται μεταξύ Δύσης και Ανατολής.
Όπως είπε, «είναι η μόνη χώρα - μέλος του ΝΑΤΟ που δεν έβαλε κυρώσεις στη Ρωσία και μπλοκάρει αυτή τη στιγμή την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας που είναι απαραίτητες για την ενίσχυση της συμμαχίας. Αυτή η συμπεριφορά της Τουρκίας την απομονώνει σε ένα διεθνές περιβάλλον, την ίδια στιγμή που η χώρα μας παρουσιάζεται σαν ισχυρός σύμμαχος».
Σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένταση με την Τουρκία τόσο στον Έβρο, όσο και στα νησιά.
Κληθείς να απαντήσει εάν φοβάται ένα «θερμό καλοκαίρι», ανέφερε ότι «έχουμε ξαναπεράσει ξανά τέτοια ένταση και την έχουμε αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα. Η δημιουργία έντασης στο Αιγαίο δεν κάνει καλό σε κανέναν, από εκεί και πέρα όμως η χώρα μας ξέρει πως να αντιμετωπίζει της προκλήσεις»

Μεταναστευτικές ροές

Αφού υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι μπορεί να φυλάει τα σύνορά της, ανέφερε ότι το 2019 είχαμε 72.000 αφίξεις μεταναστών, πέρυσι είχαμε μόνο 8.500 και φέτος το πρώτο τετράμηνο είμαστε στις 3.900.
«Γενικά από τη χώρα μας φεύγουν περισσότεροι μετανάστες από ό,τι έρχονται τα τελευταία 2,5 χρόνια κι έχουμε μια αποσυμφόρηση στα νησιά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μηταράκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->