Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία – Πρωτοφανής αυταρχισμός Zelensky: Δεν άφησε τον πρώην πρόεδρο Poroshenko να βγει από τη χώρα

Ουκρανία – Πρωτοφανής αυταρχισμός Zelensky: Δεν άφησε τον πρώην πρόεδρο  Poroshenko να βγει από τη χώρα

Κατά του πρώην προέδρου της Ουκρανίας εξετάζονται κατηγορίες για προδοσία μέσω της χρηματοδότησης Ρώσων αυτονομιστών στα ανατολικά της χώρας

Σχετικά Άρθρα

Σε μια πρωτοφανή επίδειξη αυταρχισμού, η συμμετοχή του πρώην προέδρου της Ουκρανίας Petro Poroshenko στη συνεδρίαση ενός οργάνου του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία, παρεμποδίστηκε καθώς δεν του επιτράπηκε να βγει από τη χώρα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.
Όπως μεταδίδει το Reuters το Σάββατο 18 Μαΐου 2022, ο Poroshenko σταματήθηκε δύο φορές σε συνοριακό πέρασμα με την Πολωνία.

Τεχνικά προβλήματα...

Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Poroshenko δεν μπορούσε να περάσει τα σύνορα λόγω "τεχνικών προβλημάτων" με την άδεια που του επέτρεπε να εγκαταλείψει τη χώρα.
«Ο Poroshenko είχε λάβει όλες τις επίσημες άδειες για να εγκαταλείψει τη χώρα και είχε συμπεριληφθεί στην επίσημη αντιπροσωπεία του Κοινοβουλίου της Ουκρανίας για την εκδήλωση αυτή» ανέφερε η κοινοβουλευτική του ομάδα.

Συναντήσεις

Ο Poroshenko πρώην πρόεδρος επρόκειτο να έχει σειρά συναντήσεων υψηλού επιπέδου στο Βίλνιους, μεταξύ άλλων με τον πρόεδρο της Λιθουανίας Gitanas Nausenda. '
Ήταν επίσης προγραμματισμένο να συμμετάσχει σε συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ρότερνταμ, αναφέρεται.

Κατηγορίες για προδοσία

Τον Ιανουάριο, ο Poroshenko κέρδισε μια δικαστική απόφαση που του επέτρεψε να παραμείνει ελεύθερος ενώ ερευνάται για προδοσία.
Ο ίδιος βλέπει σε αυτήν την έρευνα μια πολιτικά υποκινούμενη επίθεση που συνδέεται με συμμάχους του διαδόχου του, του προέδρου Volodymyr Zelensky .
Eρευνάται σε σχέση με τη χρηματοδότηση των υποστηριζόμενων από τη Ρωσία αυτονομιστών στα ανατολικά της χώρας μέσω παράνομων πωλήσεων άνθρακα την περίοδο 2014-2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης