Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχή Johnson: Αισθητή η πρόοδος των Ρώσων στο Donbass - Μπορεί ο Putin να λήξει τον πόλεμο

Παραδοχή Johnson: Αισθητή η πρόοδος των Ρώσων στο Donbass - Μπορεί ο Putin να λήξει τον πόλεμο
Είναι ζωτικής σημασίας να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους Ουκρανούς είπε ο Johnson
Σχετικά Άρθρα

Στην παραδοχή ότι οι Ρώσοι προχωρούν αργά αλλά αισθητά στο Donbass προχώρησε ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, Boris Johnson, ο οποίος υποστήριξε πως ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin έχει περιθώρια ελιγμών έτσι ώστε να κηρύξει το τέλος του πολέμου.
«Ένας τρόπος για να ολοκληρωθεί ο πόλεμος είναι ο Putin να αποδεχθεί ότι η αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας έχει συμβεί και ότι μπορεί να αποσυρθεί από την χώρα με τιμή και αξιοπρέπεια.
Πιστεύω ότι έχει τα πολιτικά περιθώρια για ελιγμούς έτσι ώστε να βάλει ένα τέλος σε όλο αυτό» είπε ο Johnson, επισημαίνοντας πως σε καμία περίπτωση, δε συμμερίζεται τις θέσεις της Ρωσίας περί Ναζί στην Ουκρανία.

Προέλαση Ρώσων

«Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να μην εφησυχάσουμε με τον απίστευτο ηρωισμό των Ουκρανών που απώθησαν τους Ρώσους από το Κίεβο.
Φοβάμαι ότι ο Putin, αν και με μεγάλο κόστος για τον ίδιο και για το ρωσικό στρατό, συνεχίζει να κερδίζει έδαφος στο Donbass, να κάνει μια σταδιακή, αργή αλλά αισθητή πρόοδο.
Ωστόσο, είναι απολύτως ζωτικής σημασίας να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους Ουκρανούς στρατιωτικά» είπε μιλώντας στο Bloomberg ο Johnson.
Όπως είπε ο Johnson, θα ήθελε να δει περαιτέρω στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία, ανάμεσα στην οποία και πυραυλικά συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης που θα επέτρεπαν στους Ουκρανούς να πλήξουν ρωσικούς στόχους από μεγαλύτερη απόσταση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης