Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευλογιά των πιθήκων - Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Φινλανδία

Ευλογιά των πιθήκων - Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Φινλανδία
Περίπου 200 επιβεβαιωμένα κρούσματα και πάνω από 100 ύποπτα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής εκτός των χωρών όπου συνήθως αυτή εξαπλώνεται
Σχετικά Άρθρα
Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων ανακοίνωσε η Φινλανδία.
Ειδικότερα, λοίμωξη που οφείλεται σε ιό του γένους Orthopoxvirus εντοπίστηκε στην περιφέρεια του Ελσίνκι και αφού αλληλουχήθηκε, επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για ευλογιά των πιθήκων.
Περίπου 200 επιβεβαιωμένα κρούσματα και πάνω από 100 ύποπτα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής εκτός των χωρών όπου συνήθως αυτή εξαπλώνεται, ανακοίνωσε χθες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καλώντας τις χώρες σε αυξημένη επαγρύπνηση για τη λοιμώδη νόσο.
Η ευλογιά των πιθήκων, μια ήπια ιογενής λοίμωξη, είναι ενδημική στις αφρικανικές χώρες του Καμερούν, της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και της Νιγηρίας.
Ο ιός της ευλογίας των πιθήκων ανήκει στο γένος Orthopoxvirus της οικογένειας Poxviridae, στο ίδιο γένος με τον ιό variola, ο οποίος προκαλεί την ευλογιά και έχει εκριζωθεί παγκοσμίως από το 1980.
H πρόσφατη έξαρση σε μη ενδημικές χώρες έχει εγείρει ανησυχίες. Το στέλεχος που κυκλοφορεί παγκοσμίως πιστεύεται ότι έχει ποσοστό θνησιμότητας περίπου 1%, αν και υπάρχουν διαθέσιμα αποτελεσματικά εμβόλια και θεραπείες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης