Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Δεν θέλουμε παγκόσμιο χωροφύλακα - Κανένα καλό από την κλοπή των ρωσικών assets από τη Δύση

Putin: Δεν θέλουμε παγκόσμιο χωροφύλακα - Κανένα καλό από την κλοπή των ρωσικών assets από τη Δύση
Να απομακρυνθούμε από το SWIFT, προς το καλύτερο η έξοδος δυτικών εταιρειών από τη Ρωσία είπε ο Putin
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως είναι προς το καλύτερο η έξοδος των δυτικών εταιρειών από τη Ρωσία διατύπωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε οικονομικό φόρουμ των μετασοβιετικών κρατών, επισημαίνοντας πως δεν πρόκειται να προκύψει κανένα καλό από την κλοπή των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων από τη Δύση.
Στην τοποθέτηση του ο Putin, αφού υπογράμμισε πως κανείς δεν θέλει έναν παγκόσμιο χωροφύλακα, είπε πως η έξοδος ορισμένων ξένων εταιρειών από τη Ρωσία ως απάντηση στην εισβολή της στην Ουκρανία «μπορεί να είναι προς το καλύτερο», τονίζοντας ότι είναι αδύνατο να αποκοπεί η Ρωσία από τη δυτική τεχνολογία παρά τις κυρώσεις.
Όπως είπε, η Ρωσία αντιμετωπίζει προβλήματα στις αλυσίδες μεταφοράς και εφοδιασμού της ενώ υπογράμμισε ότι η κλοπή των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων από τη Δύση δεν θα οδηγήσει σε κανένα καλό.
«Η Ρωσία είναι ανταγωνιστική και παραμένει ο κορυφαίος εξαγωγέας σιταριού» είπε ο Putin, αναφέροντας ότι είναι σημαντικό για τη Ρωσία να απομακρυνθεί από το διεθνές τραπεζικό σύστημα πληρωμών Swift.

Ολοένα και περισσότερα κράτη στρέφονται στην ουδετερότητα

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Ρωσίας υποστήριξε πως κανένας «παγκόσμιος χωροφύλακας» δεν μπορεί να σταματήσει τα κράτη εκείνα που θέλουν να ασκήσουν μια ανεξάρτητη πολιτική.
«Ολοένα και περισσότερες χώρες υπάρχουν στον κόσμο, οι οποίες θέλουν να ακολουθήσουν και θα ακολουθήσουν μια ανεξάρτητη πολιτική.
Και κανένας παγκόσμιος χωροφύλακας δεν μπορεί να σταματήσει αυτή τη φυσική παγκόσμια διαδικασία» υποστήριξε ο Putin, ο οποίος χαρακτήρισε «καταπίεση» τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Με τις κυρώσεις πλήττουν τον εαυτό τους

«Αυτοί που αγωνίζονται για τις κυρώσεις, προκαλούν ζημιά πρωτίστως στον εαυτό τους.
Ανεξάρτητα από το πόσο σταθερές είναι οι οικονομίες των χωρών που ακολουθούν μια τέτοια κοντόφθαλμη πολιτική, η τρέχουσα κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας δείχνει ότι οι θέσεις μας είναι σωστές και δικαιολογημένες
Σε αυτές τις ανεπτυγμένες οικονομίες εδώ και 40 χρόνια δεν υπάρχει τέτοιος πληθωρισμός όπως τώρα, η ανεργία αυξάνεται, οι αλυσίδες εφοδιασμού σπάνε, οι παγκόσμιες κρίσεις εντείνονται, μεταξύ άλλων και στον τομέα των τροφίμων» είπε ο Putin.
«Αυτοί οι παράγοντες, αντανακλώνται σε ολόκληρο το σύστημα των οικονομικών και πολιτικών σχέσεων» υποστήριξε ο Putin, επισημαίνοντας ότι ελπίζει οι δυτικές χώρες «να συνειδητοποιήσουν ότι αυτή η πολιτική είναι απολύτως απελπιστική».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης