Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ποιες είναι οι τελευταίες προβλέψεις του ICAO για τα αεροπορικά ταξίδια

Ποιες είναι οι τελευταίες προβλέψεις του ICAO για τα αεροπορικά ταξίδια
Ο ICAO προβλέπει ισχυρότερο συνολικό ρυθμό ανάκαμψης φέτος σε σύγκριση με πέρυσι

Σαφείς ενδείξεις ισχυρής παγκόσμιας ανάκαμψης της εναέριας κυκλοφορίας, δείχνει η τελευταία ανάλυση του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO).
Η άνοδος χαρακτηρίζεται από την αυξανόμενη εμπιστοσύνη των αεροπορικών εταιρειών και μια σειρά περιφερειακών βελτιώσεων αεροπορικής συνδεσιμότητας και διευκόλυνσης αεροπορικών ταξιδιών.

  • Ο αριθμός των επιβατών αεροπορικών μεταφορών από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του 2022 αυξήθηκε κατά 65% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2021.
  • Οι αναχωρήσεις αυξήθηκαν κατά 30%.
  • Η χωρητικότητα αεροπορικών θέσεων αυξήθηκε κατά 32% την ίδια περίοδο.

Ο ICAO προβλέπει ισχυρότερο συνολικό ρυθμό ανάκαμψης φέτος σε σύγκριση με πέρυσι και αναμένει αύξηση της ζήτησης για αεροπορικά ταξίδια.

Σε θετική τροχιά η Ευρώπη

Η χωρητικότητα των θέσεων εντός της Ευρώπης, είναι σε πολύ θετική τροχιά.
Μέχρι το τέλος του 2022, η συνολική χωρητικότητα θέσεων εντός και μεταξύ της Βόρειας Αμερικής, της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής, της Νοτιοδυτικής Ασίας και της περιοχής Λατινικής Αμερικής/Καραϊβικής αναμένεται να ανακάμψει ή να πλησιάσει πολύ τα προ-πανδημικά επίπεδα.
Ο ρυθμός ανάκαμψης στις περιοχές της Ασίας και του Ειρηνικού και της Αφρικής συνεχίζει να είναι πιο δύσκολος, με την ανάκτηση της πλήρους χωρητικότητας των θέσεων που αναμένεται στην Ασία και τον Ειρηνικό έως το 2023-24 και στην Αφρική έως το 2024-25.
«Αυτοί οι δείκτες ανάκαμψης είναι άκρως ενθαρρυντικοί, τόνισε ο Juan Carlos Salazar Gómez Γενικός Γραμματέας ICAO.
Στις αγορές ταξιδιού και τουρισμού που επαναλαιτουργούν θα είναι πολλά τα οικονομικά οφέλη και τα οφέλη αειφορίας που αναπόφευκτα προκύπτουν από τη διευρυμένη διεθνή χωρητικότητα θέσεων και αεροπορική συνδεσιμότητα.
Υπάρχουν ακόμη πολλά να γίνουν και ανυπομονώ να φτάσει το σημείο όπου μπορούμε να ανακοινώσουμε την πλήρη ανάκαμψη όλων των περιοχών του κόσμου».

Η 41η Συνέλευση του ICAO

Οι συνεχιζόμενες προσπάθειες του ICAO να συνεργαστεί με τις κυβερνήσεις και τη βιομηχανία για την επανασύνδεση του κόσμου αναμένεται να λάβουν νέα ώθηση αυτόν τον Σεπτέμβριο.
Τότε θα πραγματοποιηθεί η 41η Συνέλευση του ICAO με την αυτοπροσώπως παρουσία αντιπροσώπων της πολιτικής αεροπορίας από τα 193 κράτη μέλη της υπηρεσίας του ΟΗΕ.
«Ο ICAO έχει καθιερώσει την «Καινοτομία» και την «Ανθεκτικότητα» ως συνθέματα για τη φετινή Συνέλευση, υπογράμμισε ο Juan Carlos Salazar Gómez.
Και αναμένουμε ορισμένες σημαντικές αποφάσεις από τα κράτη σχετικά με τον τρόπο ιεράρχησης των τρεχουσών προσπαθειών για την ψηφιοποίηση μιας εμπειρίας ανέπαφων ταξιδιών και την προώθηση περισσότερων από τις πιο πρόσφατες καινοτομίες.
Είναι κρίσιμο για τις οικονομίες παντού να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ των κυβερνήσεων και της βιομηχανίας.
Η παγκόσμια κοινότητα μας βασίζεται στην τρέχουσα δυναμική για πλήρη επιστροφή στα επίπεδα πτήσεων πριν από την πανδημία, ενώ συνεχίζεται η παράλληλη πρόοδος στον περιβαλλοντικό και ψηφιακό μετασχηματισμό».

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης