Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γερμανία έθεσε στην Κίνα το ζήτημα των «σοβαρών παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων» των Ουιγούρων

Η Γερμανία έθεσε στην Κίνα το ζήτημα των «σοβαρών παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων» των Ουιγούρων
Τα αρχεία που τεκμηριώνουν τις παραβιάσεις δικαιωμάτων των Ουιγούρων από την κινεζική αστυνομία διέρρευσαν υπό μυστηριώδεις συνθήκες λίγες ώρες νωρίτερα
Σχετικά Άρθρα
Για «σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων» σε βάρος των Ουιγούρων της Σιντζιάνγκ έκανε λόγο η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Annalena Baerbock, αναφερόμενη σε «συγκλονιστικές αναφορές και νέα ντοκουμέντα» που ήρθαν στο φως.
Η υπουργός δήλωσε ακόμη ότι έθεσε το ζήτημα στον κινέζο ομόλογό της Wang Ji κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης διάρκειας μίας ώρας που είχε σήμερα μαζί του.
«Νομίζω ότι όλοι όσοι βλέπουν αυτές τις φωτογραφίες αισθάνονται ρίγη. Είναι ανησυχητικά και τρομακτικά και υποστηρίζουν αυτό που υπήρχε εδώ και καιρό ως πληροφορία για σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων (…) Δεν είναι κάτι που μπορεί κανείς να αγνοήσει ή να αποσιωπήσει», δήλωσε η κυρία Annalena Baerbock στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε πριν από λίγη ώρα με τον πολωνό ομόλογό της Zbigniev Rau και πρόσθεσε ότι «εναπόκειται κυρίως στην Κίνα να καταστήσει σαφές πώς αισθάνεται για αυτό και να εξηγήσει την προηγούμενη στάση της, ότι δεν υπήρξε παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων» στην Σινγιάνγκ.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, υπάρχουν νέες αποκαλύψεις και διαρροή στοιχείων από την αστυνομία της πόλης για τα γεγονότα στην περιοχή. Τις πληροφορίες, οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με τις επίσημες κινεζικές δηλώσεις, μετέδωσαν το περιοδικό Der Spiegel, η Βαυαρική Ραδιοτηλεόραση BR, το BBC, η USA Today και η Le Monde.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών, η Annalena Baerbock δήλωσε στον κινέζο ομόλογό της ότι η διεθνής συνεργασία είναι πολύ σημαντική, αλλά μπορεί να υλοποιηθεί μόνο στη βάση των θεμελιωδών κανόνων της διεθνούς τάξης, οι οποίοι πρέπει να γίνονται σεβαστοί και να τους υπερασπίζονται όλοι.
Αναφερόμενη στον πόλεμο της Ουκρανίας, η Annalena Baerbock τόνισε για μία ακόμη φορά τη βούληση της γερμανικής κυβέρνησης να συνεχίσει να στηρίζει στρατιωτικά τη χώρα, «σε συνεργασία με την Πολωνία και τους άλλους εταίρους». «Ενισχύουμε την ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ με γερμανούς στρατιώτες και υλικό στις χώρες της Βαλτικής, καθώς και με αντιαεροπορικούς πυραύλους στη Σλοβακία», δήλωσε η υπουργός και, απευθυνόμενη στον πολωνό ομόλογό της, χαρακτήρισε «βαθιά συγκινητική» την προθυμία της Πολωνίας να βοηθήσει τους ουκρανούς πρόσφυγες.
Ο κ. Rau από την άλλη πλευρά επαίνεσε την Annalena Baerbock για την πολιτική της έναντι της Ρωσίας και της Πολωνίας. «Θαυμάζω το θάρρος που δείξατε στο ταξίδι σας στο Κίεβο», δήλωσε ο πολωνός υπουργός και τόνισε ότι «χρειαζόμαστε περισσότερη γερμανική πολιτική αυτού του είδους στην Ευρώπη, πολιτική βασισμένη σε γερά θεμέλια». Διαβεβαίωσε μάλιστα ότι η Γερμανία μπορεί πάντα να βασίζεται στην Πολωνία για την άσκηση αυτής της πολιτικής. «Η Γερμανία και η Πολωνία πρέπει να διαδραματίσουν ηγετικό ρόλο στην οικοδόμηση ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής ασφάλειας και άμυνας, η οποία θα ενσωματώνει την Ουκρανία και θα στρέφεται κατά της Ρωσίας», πρόσθεσε ο Zbigniev Rau και αναφέρθηκε στην ανάγκη διαρκούς επικοινωνίας προκειμένου να μην προκύπτουν παρεξηγήσεις σχετικά με την παράδοση βαρέων όπλων. «Μόνο ό,τι είναι διαθέσιμο μπορεί να παραδοθεί, αν και είναι λυπηρό το γεγονός ότι η διαδικασία δεν είναι τόσο δυναμική όσο απαιτεί η κατάσταση στην Ουκρανία», υπογράμμισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης