Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αγωγή κατά του Zuckerberg κατέθεσε ο εισαγγελέας της Ουάσινγκτον - Πως συνδέεται με τον Trump και τις εκλογές

Αγωγή κατά του Zuckerberg κατέθεσε ο εισαγγελέας της Ουάσινγκτον - Πως συνδέεται με τον Trump και τις εκλογές
Η αγωγή σε βάρος του Zuckerberg βασίζεται σε εκατοντάδες χιλιάδες έγγραφα, συμπεριλαμβανομένων καταθέσεων από εργαζομένους και πληροφοριοδότες που έχουν συλλεχθεί στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης δικαστικής διαδικασίας κατά της Meta

Ο γενικός εισαγγελέας της Ουάσινγκτον έκανε αγωγή στον Zuckerberg, θεωρώντας τον συνιδρυτή του Facebook προσωπικά υπεύθυνο για τον φερόμενο ρόλο του στο σκάνδαλο της Cambridge Analytica, εταιρείας που συγκέντρωσε προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων Αμερικανών, χωρίς τη γνώση και τη συναίνεσή τους, κατά τη διάρκεια των εκλογών του 2016.
Η αγωγή που κατέθηκε ο Karl Reysin υποστηρίζει πως ο Zuckerberg συμμετείχε ενεργά και άμεσα στις πολιτικές που επέτρεψαν στην Cambridge Analytica να συλλέξει μυστικά τα προσωπικά δεδομένα ψηφοφόρων, σε μια προσπάθεια να δώσει ώθηση στην προεκλογική εκστρατεία του Donald Trump.
«Η πρωτοφανής αυτή παραβίαση ασφαλείας εξέθεσε τα προσωπικά δεδομένα δεκάδων εκατομμυρίων Αμερικανών και οι πολιτικές του κ. Zuckerberg  κατέστησαν εφικτή μια προσπάθεια πολλών χρόνων για την αποπλάνηση των χρηστών περί της έκτασης τής παράνομης συμπεριφοράς του Facebook» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ρεϊσίν σε ανακοίνωσή του.
«Η αγωγή αυτή δεν είναι μόνο δικαιολογημένη, αλλά απαραίτητη, και στέλνει ένα μήνυμα πως ηγέτες εταιρειών, μεταξύ αυτών και οι διευθύνοντες σύμβουλοι, θα λογοδοτούν για τις πράξεις τους» προσθέτει ο ίδιος.
Ο Ρεϊσίν είχε προηγουμένως μηνύσει τη μητρική του Facebook, Meta βάσει του νόμου περί προστασίας καταναλωτών τής Περιφέρειας της Κολούμπια, νόμος που φέρει μεμονωμένα πρόσωπα προ των ευθυνών τους για λογής παραβιάσεις.
Η αγωγή σε βάρος του Zuckerberg βασίζεται σε εκατοντάδες χιλιάδες έγγραφα, συμπεριλαμβανομένων καταθέσεων από εργαζομένους και πληροφοριοδότες που έχουν συλλεχθεί στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης δικαστικής διαδικασίας κατά της Meta.
Ο γενικός εισαγγελέας καταγγέλλει πως το σκάνδαλο της Cambridge Analytica ήταν αποτέλεσμα της επιθυμίας του Zuckerberg να ανοίξει το Facebook σε developers τρίτων.
Σύμφωνα με το νομικό έγγραφο, ο Zuckerberg είχε γνώση των κινδύνων από τις διαρροές προσωπικών δεδομένων.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης