Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπακογιάννης (Δήμαρχος Αθηναίων): Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον Erdogan να κρατά σε ομηρία τις σχέσεις των λαών μας

Μπακογιάννης (Δήμαρχος Αθηναίων): Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον Erdogan να κρατά σε ομηρία τις σχέσεις των λαών μας
Tunç Soyer: «Να δείξουμε στους λαούς μας ότι μπορούμε να εδραιώσουμε όχι μόνο την ειρήνη, αλλά και την ανάπτυξη»

Την αξία της διπλωματίας των πόλεων, οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν «γέφυρα» ειρήνης, συνεργασίας και ανάπτυξης ανάμεσα στους λαούς, ανέδειξε η σημερινή συνάντηση του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη με τον Δήμαρχο Σμύρνης, κ. Tunç Soyer, στο δημαρχείο της Αθήνας, στο πλαίσιο επίσκεψης του Τούρκου Δημάρχου στην ελληνική πρωτεύουσα.
Οι δύο δήμαρχοι, που έστειλαν πολλαπλά μηνύματα για τις παγκόσμιες προκλήσεις και την ανάγκη εξεύρεσης τοπικών λύσεων, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για την ενίσχυση της συνεργασίας Αθήνας και Σμύρνης, ειδικά στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού, μέσα από την ανταλλαγή πρακτικών.
Σε δήλωσή του, αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Μπακογιάννης, ανέφερε: «Δε μπορούμε να επιτρέψουμε στον Erdogan να κρατά σε ομηρία τις σχέσεις των δύο λαών μας. Οφείλουμε να προσπαθούμε για τη σταθερότητα, για την ειρήνη και οφείλουμε να το κάνουμε εμείς οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, από “κάτω προς τα πάνω”, χτίζοντας γέφυρες». Ο ίδιος, συμπλήρωσε: «Καλωσορίσαμε στο δημαρχείο Αθηνών, τον φίλο Δήμαρχο της Σμύρνης, έναν επιφανή εκπρόσωπο της αυτοδιοίκησης, με ευρωπαϊκό προσανατολισμό και ανοιχτούς ορίζοντες. Εδώ, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για το πώς μπορούμε να συσφίξουμε τις σχέσεις των δύο ιστορικών μας πόλεων».

Tunç Soyer: «Να δείξουμε στους λαούς μας ότι μπορούμε να εδραιώσουμε όχι μόνο την ειρήνη, αλλά και την ανάπτυξη»

Στο ίδιο πλαίσιο, κινήθηκε και ο Δήμαρχος Σμύρνης, κ. Tunç Soyer, ο οποίος επισήμανε ότι «μπορούμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις των δύο λαών και να εδραιώσουμε την ειρήνη και την ανάπτυξη στην περιοχή. Πιστεύουμε ότι το μέλλον της ανθρωπότητας θα είναι η βιωσιμότητα των πόλεων, και για τον σκοπό αυτό θα πρέπει πρωτίστως να βελτιώσουμε τις μεταξύ μας σχέσεις, για το καλό των λαών μας τώρα και στο μέλλον.
Οι πόλεις δε μπορούν να είναι εχθροί, μπορούν να είναι μόνο αδέρφια ή φίλοι. Υπάρχουν πολλά πεδία στα οποία μπορούμε να συνεργαστούμε, όχι μόνο στον πολιτισμό και στις τέχνες, αλλά και στη γαστρονομία και στον επισιτισμό. Για όλα αυτά τα διεθνή ζητήματα, μπορούν να βρεθούν λύσεις μέσα από τη συνεργασία. Με τον Δήμαρχο Αθηναίων, συζητήσαμε και βρήκαμε πολλούς τρόπους ώστε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας και να εδραιώσουμε την ειρήνη και την ανάπτυξη».
Συνάντηση του Δημάρχου Αθηναίων με τον Δήμαρχο Σμύρνης στην Αθήνα
Ο ίδιος, σημείωσε ότι η Μεσόγειος μάς ενώνει όλους.
«Έχουμε πολλά κοινά και θα πρέπει να δείξουμε στους λαούς μας ότι αυτοί οι ισχυροί δεσμοί μπορούν να εξελιχθούν, ούτως ώστε να εδραιώσουμε όχι μόνο την ειρήνη, αλλά και την ανάπτυξη και τη συνεργασία».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->