Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προσπαθεί να παραμείνει κοντά στις 860 μονάδες

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προσπαθεί να παραμείνει κοντά στις 860 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με απώλειες άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης ενώ η δική μας αγορά άνοιξε σταθεροποιητικά. Ξεχωρίζει η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ λόγω αποτελεσμάτων, ενώ το βλέμμα θα είναι στραμμένο στα αποτελέσματα που θα ανακοινωθούν από τις τράπεζες και τη ΔΕΗ μέσα στην εβδομάδα. Λίγο κάτω από τις 860 μονάδες ο Γ.Δ. στα πρώτα λεπτά και με τις τράπεζες να προσπαθούν να δώσουν αντίδραση, αλλά χωρίς να τα καταφέρνουν. Η Πειραιώς όμως και πάλι δείχνει αδύναμη και κάνει και όγκο.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Οι πωλήσεις στα 923,5 εκατ. ευρώ από 647,3 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο τα αναπροσαρμοσμένα EBITDA στα74,6 εκατ. ευρώ από 41,8 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 65,3 εκατ. ευρώ από 34,7 εκατ. ευρώ. Τα ίδια κεφάλαια ανήλθαν στα 871,8 εκατ. ευρώ αλλά και οι συνολικές υποχρεώσεις στα 1,68 δισ. ευρώ. Δημιουργεί αποθέματα, αλλά έχει και μεγαλύτερες ανάγκες σε κεφάλαιο κίνησης.

Παρά την εξαιρετική συγκυρία με άνοδο πωλήσεων και κερδών, οι λειτουργικές ταμειακές ροές ήταν αρνητικές κατά 164,1 εκατ. ευρώ και οι επενδυτικές εκροές ανήλθαν στα 63,2 εκατ. ευρώ. Μας προβληματίζει λίγο η πορεία των ταμειακών ροών αλλά τα κέρδη είναι ισχυρά. Με σημαντική άνοδο η μετοχή και κοντά στο 4% αφού με τα κέρδη του πρώτου τριμήνου παίζει με p/e κάτω από 10 φορές.

EPSILON NET: Στα 4,03 εκατ. ευρώ από 2,2 εκατ. ευρώ τα κέρδη προ φόρων στο πρώτο τρίμηνο με τον τζίρο να αυξάνεται κατά 75%. Αρνητικός κατά 2,3 εκατ. ευρώ ο καθαρός δανεισμός και στα 44,7 εκατ. ευρώ τα ίδια κεφάλαια. Έχει δώσει εκτίμηση η διοίκηση για αύξηση τζίρου πάνω από 50% το 2022 και περιθώριο EBITDA πάνω από 30%. Με ήπια άνοδο άνοιξε η μετοχή και με την αποτίμηση στα 313 εκατ. ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Έχουν μεταβλητότητα και η εικόνα τους προβληματίζει. Προσπάθησαν να δώσουν αντίδραση στα πρώτα λεπτά αλλά και πάλι βγαίνουν πωλητές. Μικτή η εικόνα στις συστημικές αλλά πέριξ του χθεσινού κλεισίματος.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Στα 16 ευρώ η μετοχή αμετάβλητη με την αποτίμηση στα 2,28 δισ. ευρώ.

ΔΕΗ: Η Eurobank Equities περιμένει μείωση 23% στο επαναλαμβανόμενο EBITDA και στα 175 εκατ. ευρώ λόγω του κόστους του πληθωρισμού το οποίο ένα μέρος θα αντισταθμιστεί από τις αυξήσεις. Η Χρηματιστηριακή σημειώνει πως η ΔΕΗ φαίνεται πως θα φέρει τα EBITDA που έχει δώσει ως εκτίμηση η διοίκηση, ήτοι σταθερά σε σχέση με αυτά του 2021 που ήταν 872 εκατ. ευρώ. Στις 26 Μαΐου δημοσιεύει πρώτο τρίμηνο. Πτωτικά η μετοχή.

QUEST: Αύριο τα δικά της αποτελέσματα με τη Eurobank Equities να περιμένει EBITDA 16 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 12% και πωλήσεις 223 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 9%.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Νέες αγορές μετοχών από insider.

ΚΕΚΡΟΨ: Στα 0,95 ευρώ συνεχίζονται οι ρευστοποιήσεις. Χθες έκανε μεγάλη κίνηση προς τα κάτω.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Πήγε ξανά πριν λίγες συνεδριάσεις στα 1,80 ευρώ αλλά και πάλι δεν τα ξεπέρασε. Δε βοήθησε και η αγορά βέβαια. Στα 1,7150 ευρώ στο ξεκίνημα με μικρό όγκο.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Πιέζεται και πάλι. Χρειάζεται καλύτερους αγοραστές. Χθες η εταιρεία αγόρασε 10 χιλ. ίδιες μετοχές.

CENTRIC: Με 7 τεμάχια την άνοιξαν στο +8,30% και στα 0,30 ευρώ. Γαλαντόμοι…

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Δυνατή εντολή αγοράς στα 0,45 ευρώ. Στα 0,58 ευρώ το άνοιγμα με όγκο 4,5 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης