Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Διατήρηση της υψηλής μεταβλητότητας περιμένουν οι αναλυτές – Τα αποτελέσματα στο επίκεντρο

ΧΑ: Διατήρηση της υψηλής μεταβλητότητας περιμένουν οι αναλυτές – Τα αποτελέσματα στο επίκεντρο
Τα νέα από την Κίνα αναφορικά με την πολιτική αντιμετώπισης της πανδημίας προβληματίζουν τους επενδυτές και εκτιμούν πως θα πλήξει την παγκόσμια οικονομία
Σχετικά Άρθρα

Πτωτικό άνοιγμα αναμένεται στις αγορές της Ευρώπης, με τους αναλυτές να περιμένουν διατήρηση της υψηλής μεταβλητότητας και στην εγχώρια αγορά.
Τα νέα από την Κίνα αναφορικά με την πολιτική αντιμετώπισης της πανδημίας προβληματίζουν τους επενδυτές και εκτιμούν πως θα πλήξει την παγκόσμια οικονομία.
Στο εσωτερικό τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ αναμένεται να βάλουν σήμερα τη μετοχή στο επίκεντρο.
Τα κέρδη ήταν υψηλά, αλλά οι ταμειακές ροές ήταν έντονα αρνητικές με αποτέλεσμα να αυξηθεί ο καθαρός δανεισμός.
Αύριο ανακοινώνει αποτελέσματα η Eurobank και η Quest και μεθαύριο η ΔΕΗ.

Eurobank Equities
Περιμένουμε αρνητικό άνοιγμα σήμερα καθώς επέστρεψαν οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία και την επίδραση που θα έχει η πολιτική της Κίνας στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Euroxx
Πιστεύουμε πως η εγχώρια αγορά θα παραμείνει ευμετάβλητη μέχρι οι επενδυτές να έχουν μία ξεκάθαρη εικόνα αναφορικά με τα 3R, recession, rates και risk (ύφεση, επιτόκια, κίνδυνος). 

Piraeus Securities
Περιμένουμε η αγορά να συνεχίσει να κινείται γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών αναζητώντας κατεύθυνση από τα αποτελέσματα που θα ανακοινώσουν οι τράπεζες (Eurobank, Εθνική και Alpha Bank) και η ΔΕΗ.

Beta
Παρά την αντίδραση των μεγαλύτερων αγορών, οι επενδυτές ίσως τηρήσουν μία πιο επιφυλακτική στάση, ενόψει σημαντικών ανακοινώσεων μακροοικονομικών στοιχείων σε ΗΠΑ και Ευρώπη.
Έτσι περιμένουμε η αγορά να κινηθεί σταθεροποιητικά.

Merit
Η μακροπρόθεσμη τάση είναι πτωτική με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 στις 887 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 850 και 840 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 860 και 870 μονάδες.
Αύριο 25/5 θα ανακοινώσει οικονομικά αποτελέσματα Α τριμήνου η Eurobank.

Depolas
Αδυναμία ανοδικής αντίδρασης καταγράφηκε χθες στο εσωτερικό, παρόλα τα κέρδη στην υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά και στις ΗΠΑ. Η συσσώρευση του ΓΔΧΑ είναι πιθανό να συνεχιστεί εν αναμονή και των εταιρικών αποτελεσμάτων Α΄ τριμήνου των τραπεζών (πλην Πειραιώς), αλλά και της ΔΕΗ την Πέμπτη, αν και οι ισολογισμοί ενδεχομένως να αναδείξουν αδυναμίες από το Β΄ τρίμηνο και μετά.
Παράλληλα, η εικόνα των διεθνών μετοχικών δεικτών διαγράφει αντίστοιχη με το εσωτερικό διακύμανση αναζητώντας θετικούς καταλύτες για κάτι καλύτερο.
Επιπλέον, η απόδοση του εγχώριου 10ετούς ομολόγου φλερτάρει με την περιοχή του 4% αναδεικνύοντας την σημασία κατοχύρωσης της επενδυτικής βαθμίδας.
Στο ευμετάβλητο αυτό περιβάλλον είναι δύσκολη η πρόβλεψη πιθανών τοπικών πυθμένων της αγοράς με αποτέλεσμα η κατάλληλη επιλογή τίτλων να αποτελεί την βέλτιστη πρακτική για προστασία των μετοχικών χαρτοφυλακίων.
Η σημερινή μακροοικονομική ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τους δείκτες μεταποίησης και υπηρεσιών Μαΐου της S&P Global για Γερμανία, Γαλλία, Ευρωζώνη και ΗΠΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης