Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stiglitz: Η αύξηση επιτοκίων θα σκοτώσει την οικονομία - Θέλουμε αύξηση της προσφοράς, ιδίως των τροφίμων

Stiglitz: Η αύξηση επιτοκίων θα σκοτώσει την οικονομία - Θέλουμε αύξηση της προσφοράς, ιδίως των τροφίμων
H παραγωγή τροφίμων πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα, τόσο στις ΗΠΑ όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, τόνισε ο καθηγητής του Columbia
Σχετικά Άρθρα
Η αμερικανική οικονομία έχει ανάγκη από παρεμβάσεις που θα αυξήσουν επηρεάσουν την προσφορά και όχι από τις αυξήσεις επιτοκίων που δρομολογεί η Fed αλλά θα αποτύχουν να θέσουν υπό έλεγχο τον πληθωρισμό, προειδοποίησε o βραβευμένος με Νόμπελ οικονομολόγος Joseph Stiglitz.
«Η αύξηση των επιτοκίων δεν θα λύσει το πρόβλημα του πληθωρισμού» δήλωσε στο Bloomberg ο καθηγητής στο πανεπιστήμιο Columbia.
«Δεν θα δημιουργήσει περισσότερο φαγητό. Θα κάνει τα πράγματα πια δύσκολα επειδή δεν θα υπάρχει δυνατότητα για τις κατάλληλες επενδύσεις» πρόσθεσε.
«Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι παρεμβάσεις από την πλευρά της προσφοράς» υπογράμμισε. «Ένα από τα πράγματα που επιχείρησε να κάνει ο πρόεδρος Biden είναι να ενισχύσει τη μέριμνα για τα παιδιά και να αυξήσει τη συμμετοχή των γυναικών στο εργατικό δυναμικό, αυτό απελευθερώνει την προσφορά εργασίας, που αποτελεί ένα από τα εμπόδια» επισήμανε.
O οικονομολόγος τόνισε επίσης ότι η παραγωγή τροφίμων πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα, τόσο στις ΗΠΑ όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.
«Κάποτε είχαμε πλεονάσματα τροφίμων στις ΗΠΑ, μπορούμε να τα έχουμε και πάλι. Τουλάχιστον αν προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι μπορούμε σε παγκόσμιο επίπεδο για να αυξήσουμε την προσφορά θα βοηθήσει περισσότερο στην αντιμετώπιση του προβλήματος από την πρόκληση ύφεσης» υποστήριξε.
«Το να σκοτώσουμε την οικονομία μέσω της αύξησης των επιτοκίων δεν θα λύσει το πρόβλημα του πληθωρισμού» πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης