Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία - Η Ρωσία μελετά το ειρηνευτικό σχέδιο της Ιταλίας

Πόλεμος στην Ουκρανία - Η Ρωσία μελετά το ειρηνευτικό σχέδιο της Ιταλίας

Η Ουκρανία έχει διαμηνύσει ότι κύριο σημείο εκκίνησης παραμένει η εδαφική ακεραιότητα

Σχετικά Άρθρα

Στο… μικροσκόπιο της Ρωσίας βρίσκεται το ειρηνευτικό σχέδιο, που έχει υποβάλλει για τον πόλεμο στην Ουκρανία, η Ιταλία.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, η Μόσχα μελετά την ιταλική πρόταση. «Όταν ολοκληρώσουμε την εξέταση, θα το αξιολογήσουμε» δήλωσε ο Andrey Rudenko.

Το ιταλικό σχέδιο

Το σχέδιο της Ιταλίας για ειρήνη στην Ουκρανία περιλαμβάνει τέσσερα στάδια.
Το πρώτο αφορά την κατάπαυση του πυρός, με αποστρατιωτικοποιήση της πρώτης γραμμής του μετώπου. Πρόκειται για την πιο δύσκολη και κρίσιμη φάση.
Το δεύτερο συνδέεται με το μέλλον της Ουκρανίας και με τις συμμαχίες που θα μπορέσει να συνάψει. Το μεγάλο στοίχημα, σύμφωνα με το σχέδιο της Ιταλίας, είναι να μπορέσει να συνδυαστεί το καθεστώς ουδετερότητας της χώρας, με την δυνατότητα ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το τρίτο σημείο αφορά την υπογραφή μιας διμερούς συμφωνίας Ρωσίας-Ουκρανίας, για να βρεθεί λύση, κυρίως, σε ό,τι αφορά την κυριαρχία στο Donbass και στην Κριμαία. Ο στόχος, είναι να μπορέσει να επιτευχθεί συμφωνία ολική αυτονομία των περιοχών αυτών, συμπεριλαμβανομένης και της αυτόνομης διαχείρισης της ασφάλειας.
Το τέταρτο βήμα σχετίζεται με την υπογραφή ευρείας συμφωνίας, η οποία να μπορεί να εγγυηθεί την ειρήνη και την ασφάλεια σε όλη την Ευρώπη, με την συνεργασία του ΟΑΣΕ. Αρχίζοντας από την σχέση Ρωσίας-Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ιταλική κυβέρνηση ελπίζει να μπορέσει να εξασφαλιστεί η συναίνεση της Μόσχας για βαθμιαία αποχώρηση από τις περιοχές στις οποίες εισέβαλε.

Η στάση της Ουκρανίας

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, εξετάζει με ενδιαφέρον την ιταλική πρόταση και διαμηνύει ότι κύριο σημείο εκκίνησης, παραμένει η εδαφική ακεραιότητα της χώρας του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης