Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιμένει ο Erdogan για διεύρυνση ΝΑΤΟ: Χρειαζόμαστε συγκεκριμένα βήματα για την εθνική ασφάλεια και όχι διπλωματικές δηλώσεις

Επιμένει ο Erdogan για διεύρυνση ΝΑΤΟ: Χρειαζόμαστε συγκεκριμένα βήματα για την εθνική ασφάλεια και όχι διπλωματικές δηλώσεις
Η Τουρκία μπλόκαρε την αρχική διαδικασία στο ΝΑΤΟ για την εξέταση των αιτημάτων ένταξης Σουηδίας και Φινλανδίας
Σχετικά Άρθρα
Στην αντίθεση του όσον αφορά τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ και την ένταξη στην αμυντική συμμαχία της Σουηδίας και της Φινλανδίας, επιμένει ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan.
«Ως χώρα που πληρώνει τη συμμετοχή για το ΝΑΤΟ, θέλουμε να δούμε συγκεκριμένα βήματα και όχι διπλωματικές δηλώσεις σχετικά με την εθνική μας ασφάλεια. Πιστεύουμε ότι μια πολιτική διεύρυνσης που δεν δίνει σημασία στις βασικές ευαισθησίες ασφαλείας θα δεν κάνουν καλό ούτε σε εμάς ούτε στο ΝΑΤΟ» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος παρευρέθηκε στην τελετή ρυμούλκησης υποβρυχίων Hızırreis.
Υπενθυμίζεται ότι, η Τουρκία μπλόκαρε την απόφαση του ΝΑΤΟ να επεξεργαστεί το αίτημα της Φινλανδίας και της Σουηδίας για ένταξη στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, φρενάροντας μία προκαταρκτική συμφωνία «μέσα σε μία - δύο εβδομάδες», όπως είχε προαναγγείλει ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Jens Stoltenberg.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδιδαν οι Financial Times, οι πρεσβευτές του ΝΑΤΟ συναντήθηκαν με στόχο να ξεκινήσουν τις ενταξιακές συνομιλίες ακριβώς την ίδια ημέρα που η Φινλανδία και η Σουηδία υπέβαλαν τις αιτήσεις τους. Ωστόσο, η Άγκυρα μπλοκάρισε κάθε ψηφοφορία, σύμφωνα με άνθρωπο που έχει άμεση γνώση του θέματος, τον οποίο επικαλούνται στο ίδιο δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης